Φαινόμενο της χρονιάς το «Black Panther», έσπασε και νέο ρεκόρ - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Φαινόμενο της χρονιάς το «Black Panther», έσπασε και νέο ρεκόρ

Ειδήσεις | 16-3-2018 |

Σε φαινόμενο της χρονιάς εξελίσσεται το «Black Panther» καθώς ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως και συνεχίζει τη σαρωτική του πορεία στις αίθουσες.

Είναι μόλις η  πέμπτη ταινία του Marvel Universe της Disney που πετυχαίνει τέτοιο ρεκόρ με τον αναλυτή του box office, Τζεφ Μποκ να δηλώνει στους «New York Times» πως η ταινία είναι σημαντική για ακόμη ένα λόγο και αποτελεί ορόσημο.

«Είναι σαν ένα τείχος που καταρρέει. Από την άποψη του “Black Panther”, κανένα στούντιο δεν θα μπορεί να πει πάλι: “Ω, οι μαύρες ταινίες δεν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, το ενδιαφέρον θα είναι ελάχιστο”», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Το IMDb αναφέρει πως μόνο 32 ταινίες έχουν σημειώσει ένα δισεκατομμύριο στο box office και νάμεσά σε αυτές βρίσκονται το «Skyfall», το «Beauty and the Beast», το «The Dark Knight» και το «Frozen».

Ο σκηνοθέτης Ράιαν Κούγκλερ μάλιστα έγραψε μια επιστολή ευχαριστώντας τους οπαδούς για την υποστήριξη: «Παλεύω να βρω τις λέξεις για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου αυτή τη στιγμή. Ποτέ, ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια δεν φανταζόμασταν ότι θα είστε τόσο δυνατοί. Σας ευχαριστούμε που δώσατε στην ομάδα της ταινίας μας το μεγαλύτερο δώρο: την ευκαιρία να μοιραστείτε αυτή την ταινία, για την οποία δώσαμε τις καρδιές και τις ψυχές μας».