Εκτός Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Πεκίνου το «Call me by your name» - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Εκτός Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Πεκίνου το «Call me by your name»

Ειδήσεις | 30-3-2018 |

Αυστηροποίηση κανονισμών στον κόσμο του κινηματογράφου στην Κίνα: οι καινούργιες ρυθμιστικές αρχές – ως προς το τι είναι «ορθόν και πρέπον» – δεν ενέκριναν τη συμμετοχή της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας του Λούκα Γκουαντανίνο «Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου» στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Πεκίνου.

Καινούργιες ρυθμιστικές αρχές; Ναι, καθώς ο επιβλέπων θεσμός είναι, πλέον, το Τμήμα Προπαγάνδας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ.

Παρά το διαβόητο παρελθόν της Κίνας όσον αφορά τη λογοκρισία – σεξ, βία και προβολή της εικόνας της Κίνας -, οι αρχές έως τώρα είχαν ανάμεικτη αντίδραση όταν το περιεχόμενο αναφερόταν σε ομοφυλοφιλία ή θέματα ΛΟΑΤΚΙ.

Τον περασμένο Ιούνιο, ωστόσο η επίσημη China Netcasting Association, εξέδωσε κανονισμό που απαγορεύει σε προμηθευτές περιεχομένου στο διαδίκτυο να μεταδίδουν προγράμματα «που παρουσιάζουν μη φυσιολογικές σεξουαλικές σχέσεις και συμπεριφορά». Σε αυτές περιλαμβάνονταν και οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις, όπως είχε τότε σημειώσει το αμερικανικό Brookings Institute (ας σημειωθεί επίσης ότι υπάρχουν περί τα 70 εκατομμύρια ΛΟΑΤΚΙ στην Κίνα).