Βραβείο στον Willem Dafoe για το σύνολο της καριέρας του από την Berlinale - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Βραβείο στον Willem Dafoe για το σύνολο της καριέρας του από την Berlinale

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 6-2-2018 |

Η διοργάνωση του φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου, στο οποίο το Cinefreaks θα παραβρεθεί αυτόν τον μήνα, αφού ανακοίνωσε το πλήρες ρόστερ της κριτικής της επιτροπής και το διαγωνιστικό της πρόγραμμα, έκανε γνωστό ότι ο Willem Dafoe θα λάβει την Τιμητική Χρυσή Άρκτο στις 20 Φεβρουαρίου, για το σύνολο του έργου και της καριέρας του.

Η βράβευση συμπίπτει με την υποψηφιότητα του ηθοποιού για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για το “The Florida Project”, τρίτη οσκαρική υποψηφιότητα της καριέρας του. Ο Dafoe ήταν επίσης υποψήφιος για β’ ανδρικό ρόλο για τα “Platoon” και “Shadow of the Vampire”.

Τη βράβευσή του θα συνοδεύσει και μια ρετροσπεκτίβα του έργου του, που θα περιλαμβάνει τα “Mississippi Burning” και “The Last Temptation of Christ”.

“Ο Willem Dafoe είναι στενός φίλος του φεστιβάλ και έχει υπάρξει πολύ συχνά καλεσμένος της Berlinale με αφορμή την προβολή ταινιών του, όπως και μέλος της κριτικής επιτροπής το 2007” λέει ο διευθυντής του φεστιβάλ, Dieter Kosslick. “Ανυπομονούμε πραγματικά να τον καλωσορίσουμε ως επίτιμο καλεσμένο του φεστιβάλ του 2018 και να αναγνωρίσουμε το σύνολο της καριέρας του, απονέμοντάς του την Τιμητική Χρυσή Άρκτο”.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,