Πρεμιέρες 01/02/2018 - Η "Αόρατη Κλωστή", είναι σίγουρα η πρόταση της εβδομάδας - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πρεμιέρες 01/02/2018 – Η “Αόρατη Κλωστή”, είναι σίγουρα η πρόταση της εβδομάδας

Πρεμιέρες | 1-2-2018 |

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εβδομάδες, η πρεμιέρες σήμερα δεν είναι πολλές, αλλά στο roster των ταινιών που παίζονται ήδη, έρχεται να προστεθεί το πολυαναμενόμενο “Phantom Thread”. Όπως και να έχει, σίγουρα είναι μία καλή εβδομάδα για σινεμά.

Σήμερα 01/02/2018, μόλις 5 ταινίες κάνουν πρεμιέρα:

Το πρόγραμμα των αιθουσών για όλη την Ελλάδα στο Cinefreaks.gr με ένα κλικ.

Αόρατη Κλωστή – Phantom Thread

Στο μεταπολεμικό Λονδίνο της δεκαετίας του ’50 ο σχεδιαστής ρούχων Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) και η αδερφή του, Cyril (Lesley Manville) κυριαρχούν στο χώρο της βρετανικής υψηλής ραπτικής, ντύνοντας μέλη βασιλικών οικογενειών, αστέρες του κινηματογράφου και εκπροσώπους της ανώτατης κοινωνικής τάξης. Παράλληλα, πλήθος γυναικών μπαίνουν εφήμερα στη ζωή του ιδιόρρυθμου Reynolds, ενσαρκώνοντας τις  κατά διαστήματα μούσες του και σταδιακά παραχωρούν τη θέση τους στις επόμενες, που θα έχουν ανάλογη τύχη. Η μόνη σταθερή γυναίκα στη ζωή του Reynolds είναι η αδερφή του μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει, τυχαία, μια νεαρή γυναίκα, την Alma (Vicky Krieps), η οποία γίνεται ερωμένη και μούσα του. Από τη στιγμή που ερωτεύεται και παραδίδεται στην Alma συνειδητοποιεί πως διασαλεύεται η απόλυτα ελεγχόμενη και προγραμματισμένη στην παραμικρή λεπτομέρεια ζωή του, και κάτι τέτοιο τον τρομοκρατεί. Η απρόσμενη αυτή ερωτική σχέση έρχεται να μεταμορφώσει και τους δύο, αλλά και την ίδια την ερωτική τους σχέση.

Δες την κριτική μας και το πρόγραμμα των αιθουσών που παίζεται


Ο άντρας που έριξε τον Λευκό Οίκο – Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House 

Η ταινία που εστιάζει στην αληθινή ιστορία του Mark Felt (Liam Neeson), ο οποίος με το ψευδώνυμο «Βαθύ Λαρύγγι» βοήθησε τους δημοσιογράφους Bob Woodward και Carl Bernstein να αποκαλύψουν το 1974 το σκάνδαλο Watergate και την ανάμειξη της Κυβέρνησης του Richard Nixon, που προσπάθησε να το κουκουλώσει.

Η ανάμειξη του Felt στην αποκάλυψη του σκανδάλου παρέμεινε μυστική για περισσότερα απο 30 χρόνια και αποκαλύφθηκε απο τον ίδιο, στις 31 Μαϊου του 2005.

Δες την παρουσίαση της ταινίας και το πρόγραμμα των αιθουσών που παίζεται


Early Man – O Άνθρωπος των Σπηλαίων

Με φόντο την απαρχή του χρόνου, όταν προϊστορικά πλάσματα και μαλλιαρά μαμούθ περιπλανιόντουσαν ακόμα στη Γη, το Early Man αφηγείται την ιστορία του Dug, ενός ανθρώπου τον σπηλαίων που μαζί με τον πιστό του σύντροφο Hognob ενώνουν την φυλή τους ενάντια στην πανίσχυρη Εποχή του Χαλκού για μια μάχη που θα πρέπει να τους κερδίσουν στο ίδιο τους το παιχνίδι.

Δες την παρουσίαση της ταινίας και το πρόγραμμα των αιθουσών που παίζεται


Dolphin Man

To “Dolphin Man” θέλει να μας πάρει μαζί του μία βόλτα στον κόσμο του Jacques Mayol, και στο ταξίδι του μέσα στην θάλασσα, καθώς μιλάμε για έναν από τους σημαντικότερους free-divers του κόσμου.

Από τη Μεσόγειο ως την Ιαπωνία, και από την Ινδία στις Μπαχάμες, θα γνωρίσουμε την οικογένεια και τους φίλους του Mayol, μεταξύ των οποίων τα παιδιά του, Dottie και Jean-Jacques, και τους παγκόσμιους πρωταθλητές της ελεύθερης κατάδυσης William Trubridge, Mehgan Heaney-Grier και Umberto Pelizzari, να μία προσπάθεια να δούμε το πορτραίτο ενός ανθρώπου που έφτασε το ανθρώπινο σώμα και μυαλό στα όριά του.

Δες την παρουσίαση της ταινίας και το πρόγραμμα των αιθουσών που παίζεται


 

Ιστορίες χωρίς χρόνο

 

Ακολουθούμε τον Νίκο και την Έλενα σε έξι διαφορετικές φάσεις της ζωής τους. Σε κάθε ιστορία, κάτι τους εμποδίζει από το να γίνουν ζευγάρι. Κάθε φορά, βρίσκονται δέκα χρόνια μετά και θα πρέπει να γνωριστούν από την αρχή, σαν να είναι άλλοι άνθρωποι. Πιθανόν όμως πράγματι να είναι…

Πρόκειται για μία ταινία που δημιουργήθηκε από μαθητές της σχολής Μωραΐτη, προκειμένου να την τιμήσουν.

Δες την παρουσίαση της ταινίας και το πρόγραμμα των αιθουσών που παίζεται