Ο Ryan Murphy μετακομίζει στο Netflix, για $300 εκατομμύρια - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Ryan Murphy μετακομίζει στο Netflix, για $300 εκατομμύρια

TV, Ειδήσεις | 15-2-2018 |

Αν πιστεύατε πώς μεταγραφές μεγατόνων συμβαίνουν μόνο στο ποδόσφαιρο, check again.

Ο παραγωγός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης Ryan Murphy μετακομίζει στο Netflix, σε μία συμφωνία που θα κοστίσει στην πλατφόρμα γύρω στα $300 εκατομμύρια.

Το συμβόλαιο θα είναι 5ετές και απαιτεί από τον δημιουργό νέες σειρές και ταινίες, αποκλειστικά για το Netflix. Η συμφωνία ξεκινάει από την 1η Ιουλίου, όπου και θα λήξει το συμβόλαιό του με την 20th Century Fox TV. Η κίνηση του Murphy, έρχεται την ίδια στιγμή που το στούντιο μπαίνει στην μεταβατική περίοδο ιδιοκτησίας από την Disney.

“Η σειρές του Ryan Murphy έχουν εμπνεύσει την παγκόσμια κουλτούρα, έχουν επαναπροσδιορίσει τα είδη του θεάματος και έχουν αλλάξει την πορεία της τηλεοπτικής ιστορίας. Η αφοσίωσή του στην τελειότητα και στο να δώσει φωνή σε όσα δεν παρουσιάζονται αρκετά, στο να προβάλει την μοναδική του οπτική ή να μας σοκάρει, είναι δείγμα το πόσο έχει αλλάξει τα πράγματα. Από το “Nip/Tuck, στο “American Crime Story” και στο “American Horror Story”, έχουμε δει πως η ικανότητά του για ιστορίες μπορεί να αιχμαλωτίσει κοινό και κριτικούς,” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπεύθυνος προγράμματος της πλατφόρμας, Ted Sarandos.

Η συμφωνία όμως αυτή έρχεται ως έκπληξη στην Disney, και φυσικά δεν την συμφέρει. Ο Murphy Δέχτηκε πρόταση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Disney, Bob Iger, να συμμετέχει στην συγχώνευση, καθώς η επιτυχία του στα Fox FX θα ήταν σίγουρη.

Δεν μπορούμε να πούμε όμως ότι μας εκπλήσσει αυτή του η απόφαση, καθώς ήδη δύο σειρές του θα προβληθούν από την πλατφόρμα: Το “Ratched,” μια origin ιστορία της νοσοκόμας Ratched από το “One Flew Over the Cuckoo’s Nest,” και το “The Politician,” μία πολιτική σάτιρα με τον Ben Platt.

Η απόφαση του Murphy, έρχεται να συμπληρώσει στην ιδέα ότι το Netflix πάει να μετατραπεί σε κολοσσό, καθώς τον προηγούμενο Αύγουστο, έκλεισε αντίστοιχη συμφωνία με την μέγα-παραγωγό του ABC, Shnοda Rhimes.

Μένει να δούμε, αν μαζί του θα μετακομίσουν και οι σειρές του. “American Horror Story” από Netflix; Δε ‘ν’ κακό….

Διαβάστε περισσότερα για: ,