"Ο νέος πουριτανισμός, με ενοχλεί." Ο Michael Haneke, παίρνει θέση για το #MeToo - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

“Ο νέος πουριτανισμός, με ενοχλεί.” Ο Michael Haneke, παίρνει θέση για το #MeToo

Ειδήσεις | 12-2-2018 |

“Αυτός ο νέος πουριτανισμός, χρωματισμένος από ένα μίσος για τους άνδρες, ο οποίος έφτασε με τα τακούνια του κινήματος του #MeToo, με ενοχλεί,” δήλωσε ο υποψήφιος για oscar του “Amour”, Michael Haneke.

Η δήλωσή του έρχεται ένα μήνα μετά την υπογραφή της Catherine Deneuve, μεταξύ άλλων, στο editorial της Γαλλικής “Le Monde”, στο οποίο ασκούσε κριτική στο κίνημα, με την δικαιολογία ότι περιορίζει την σεξουαλική ελευθερία, δηλώσεις για τις οποίες ζήτησε συγνώμη αργότερα.

Το προηγούμενο Σάββατο, σε συνέντευξή του στην Αυστριακή “Kurier”, ο σκηνοθέτης φαίνεται να δηλώνει τους ενδοιασμούς του στα κίνητρα του κινήματος., για να συμπληρώσει: “Σαν καλλιτέχνες, έχουμε αρχίσει να φοβόμαστε, από την στιγμή που πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτήν την σταυροφορία ενάντια σε κάθε μορφής ερωτισμό.” 

Ο Haneke συμπλήρωσε ότι πιστεύει πως εκείνοι που είναι ένοχοι για βιασμό ή παρενόχληση θα πρέπει να τιμωρηθούν. Αλλά συνεχίζει: “Βρίσκω την υστερία και την καταδίκη χωρίς δίκη, απόλυτα αηδιαστικά.” Κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης για το γεγονός ότι “δολοφονούν ζωές και καριέρες”, και χαρακτήρισε το κίνημα ως “κυνήγι μαγισσών.”

Και το δράμα, (αλλά και το “δράμα”), συνεχίζεται…

 

Διαβάστε περισσότερα για: ,