Η Isabelle Huppert στην Berlinale! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Isabelle Huppert στην Berlinale!

Ειδήσεις, Συνεντεύξεις, Φεστιβάλ | 17-2-2018 |

Ο ζωντανός θρύλος του σύγχρονου ευρωπαϊκού σινεμά, μια από τις καλύτερες γυναίκες ηθοποιούς της γενιάς της, η Isabelle Huppert εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου της νέας της ταινίας, “Eva”, που έκανε πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό της φετινής Berlinale, στο πλευρό των συμπρωταγωνιστών της, Gaspard Ulliel και Julia Roy, και του σκηνοθέτη και σεναριογράφου, Benoit Jacquot.

Η βετεράνος ηθοποιός περιέγραψε τον ρόλο της ως “κάτι πολύ μακριά από την κλασική εικόνα της femme fatale, πιο μοντέρνα και περίπλοκη, που γίνεται femme fatale μέσα από τη ματιά του Betrand (ο άντρας πρωταγωνιστής)”. Μάλιστα, βρήκε αρκετές ομοιότητες με τον χαρακτήρα της στο “Elle”, όπως “η μοναξιά και η απομόνωση, η άρνησή τους να βρεθούν στον ρόλο του θύματος, η φαινομενική αίσθηση ελέγχου που έχουν στις ζωές τους”.

Για τον τρόπο που διαμορφώνει τους ρόλους της, η Huppert είπε ότι “η υποκριτική έχει να κάνει με τη σκέψη, με το ότι κάτι πρόκειται να πάρει μορφή από του πουθενά. Στην αρχή ο ρόλος είναι υλικό του σεναριογράφου, όμως στη συνέχεια η προσωπικότητά μου αναλαμβάνει τα ηνία”. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Benoit Jacquot, είπε για την ίδια ότι “δεν προσπαθεί να κάνει κανέναν ρόλο ιδιοκτησία της, αλλά σε κάθε φιλμ είναι σαν έναν τυχερό ενοικιαστή, που δανείζεται ένα σύμπαν από κάποιον και γίνεται δικό της για ένα μικρό χρονικό διάστημα”. Ο σκηνοθέτης και η ηθοποιός συνεργάζονται για έκτη φορά, και ενώ η Huppert έχει εμφανιστεί πολλές φορές γυμνή σε ταινίες του (η ίδια αστειεύτηκε ότι απογύμνωνε την ψυχή και όχι το σώμα της), δεν έγινε έτσι και σε τούτη εδώ την ταινία, καθώς, όπως είπε ο σκηνοθέτης, “αυτό θα ήταν αντιπαραγωγικό για το είδος του ερωτισμού της ταινίας”.

Όσο για το #MeToo, για το οποίο (φυσικά) και ερωτήθηκε, η Isabelle εξέφρασε τη συμπάθεια και την ελπίδα της, λέγοντας ότι “πρόκειται για πράγματα που θα έπρεπε να έχουν ειπωθεί εδώ και τόσο καιρό και επιτέλους βγαίνουν στην επιφάνεια”.

Διαβάστε περισσότερα για: ,