Η Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης, κατά της Weinstein Co. - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης, κατά της Weinstein Co.

Ειδήσεις | 12-2-2018 |

Η Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης, και ο εισαγγελέας Eric Schneiderman, κατέθεσαν μήνυση εναντίον της “The Weinstein Co.” ισχυριζόμενοι ότι η εταιρεία έχει καταπατήσει επιχειρηματικούς, και ανθρωπιστικούς νόμους. Η μήνυση είναι αποτέλεσμα 4μηνης έρευνας από το γραφείο της εισαγγελίας.

Η μήνυση, η οποία αποτελείται από 38 σελίδες, κατατέθηκε εναντίον των Harvey Weinstein, Bob Weinstein και της TWC.

Στο κείμενο αναφέρεται πως ο Harvey Weinstein υπήρξε σκληρός απέναντι στους υπαλλήλους του, στην προσπάθειά του να εκπληρώσει τις σεξουαλικές του αναζητήσεις. Η Εισαγγελία ισχυρίζεται, ότι το τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού της εταιρείας του δεν έκανε τίποτα για να προστατέψει τους εργαζομένους, με την ανοχή του συμβουλίου της εταιρείας, αλλά και του αδερφού του Harvey, Bob.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η εταιρεία είχε δημιουργήσει ένα “μακροχρόνιο εργασιακό περιβάλλον εχθρότητας, και φυλετικού προσανατολισμού, ένα μοτίβο ανταποδοτικών σεξουαλικών παρενοχλήσεων, και μία ρουτίνα κακοδιαχείρισης των πόρων της εταιρείας, από περίπου το 2005, μέχρι τουλάχιστον το 2017.” Επίσης αναφέρει ότι ο Harvey Weinstein έβριζε τους ηθοποιούς του, όταν θύμωνε με την απόδοσή τους στα γυρίσματα.

Σε μία περίπτωση το 2015, το κείμενο αναφέρει πως ο Harvey Weinstein εμφανίστηκε γυμνός, όταν κάλεσε μία γυναίκα, η οποία εργαζόταν σαν παραγωγός της εταιρείας στο δωμάτιο του ξενοδοχείο του, με την απαίτηση να του κάνει μασάζ. Όταν εκείνη αρνήθηκε εκείνος επέμεινε πως πρέπει εκείνη να δεχτεί, αλλιώς θα είχε να αντιμετωπίσει αντίποινα στον χώρο εργασίας της. Όταν εκείνη όμως ανέφερε το γεγονός στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, τον Νοέμβριο εκείνης της χρονιάς, η εταιρεία δεν έκανε απολύτως τίποτα για να ερευνήσει την καταγγελία.

Συμπληρωματικά, επίσης αναφέρεται στην έκθεση της εισαγγελίας, ότι  σε πολλές περιπτώσεις ο Weinstein ζητούσε από γυναίκες υπαλλήλους της εταιρείας να τον συνοδεύουν σε εκδηλώσεις, ασκώντας πίεση προκειμένου να εκτελέσουν κάποιες από τις σεξουαλικές του επιθυμίες, πράγμα το οποίο λάμβανε χώρα με την ανοχή της εταιρείας.

“Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η “The Weinstein Company” επανειλλημένως έχει παραβεί τους νόμους της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, με την αποτυχία της να προστατεύσει τους υπαλλήλους της από τους κινδύνους της σεξουαλικής παρενόχλησης, του εκφοβισμού και των διακρίσεων,” αναφέρει σε δήλωσή του ο Schneiderman.

Η Εισαγγελία αναφέρει πως έχει πάρει καταθέσεις από πρώην υπαλλήλους της εταιρείας, και ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Η κατάθεση της έκθεσης πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να οριστεί η δίκη, πριν γίνει η αγοραπωλησία της εταιρείας, η οποία ήταν να γίνει την Κυριακή, πράγμα το οποίο θα καθυστερήσει εξαιτίας της μήνυσης.

Ένα από τα παράδοξα πάντως της ιστορίας είναι ότι η Harvey, απολύθηκε μεν από την εταιρεία, αλλά συνεχίζει να έχει μετοχές.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την έκθεση της Εισαγγελίας παρακάτω:

NY AG Weinstein Suit by ashley6cullins on Scribd

Διαβάστε περισσότερα για: