#Berlinale2018 Isle of Dogs Συνέντευξη Τύπου: Σταρς και σκύλοι στο άνοιγμα της Berlinale - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

#Berlinale2018 Isle of Dogs Συνέντευξη Τύπου: Σταρς και σκύλοι στο άνοιγμα της Berlinale

Συνεντεύξεις, Φεστιβάλ | 15-2-2018 |

Η ταινία του Wes Anderson που άνοιξε την φετινή Berlinale ήταν το πρώτο animation που είχε την σχετική τιμή, όντας όμως ταυτόχρονα και μία από τις ταινίες με τόσους πολλούς σταρς που ακόμα και η μεγάλη Tilda Swinton που δίνει την φωνή της σε ένα μικρό ρόλο στην ταινία, δεν χώρεσε στο τραπέζι του Q&A. Η υποψήφια πλέον για Οσκαρ σκηνοθεσίας Greta Gerwig, o Bill Murray, o Ben Cranston και άλλοι πολλοί ήταν εκεί δίπλα στον Wes Anderson που φυσικά ήταν ο πρωταγωνιστής της συνέντευξης με τους δημοσιογράφους να επικεντρώνουν στις τεχνικές του για το animation, στα πολιτικά της ταινίας αλλά και όπως ήταν φυσικό λόγω θέματος της ταινίας στους σκύλους… Δείτε την συνέντευξη:

Τι είπε ο Anderson για το animation και τις προκλήσεις του:

Οι μεγαλύτερές μας προσκλήσεις όταν κάνουμε animation είναι πολλές φορές περίεργες. Για παράδειγμα, μπορεί μία από τις μαριονέτες που έχουμε φτιάξει και με την οποία δουλεύουμε δύο χρόνια, τελικά δε μπορεί να χαμογελάσει. Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Πάντα βέβαια υπάρχει κάποιος τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα. Δεν έχουμε επιλογή από το να βρούμε μια λύση, κάτι να προστεθεί στην μαριονέτα ή κάτι σχετικό.

Για τα πολιτικά μηνύματα της ταινίας:

Πάντα ξέραμε ότι υπήρχε κάτι το πολιτικό στην ταινία. ήταν μέσα στα όσα συμβαίνουν στο σενάριο, ήταν η φαντασία μας για τα πολιτικά αυτού του φανταστικού τόπου. Όμως καθώς δουλεύαμε στην ταινία για πολύ καιρό, ο κόσμος γύρω μας άλλαξε και όλοι το νιώσαμε πως η ταινία αποκτούσε ένα σωστό timing. Υπήρξαν ίσως κάποια μικρά σημεία στην ταινία εδώ και εκεί που πήραμε έμπνευση από την αληθινή ζωή σε αυτό το επίπεδο.

Για τις επιρροές του:

Δύο σκηνοθέτες αποτελούν επιρροές στην ταινία. Kurosawa και Miyazaki. Έχουμε μαζί μας εξάλλου τον Mari Natsuki που ήταν μέρος του ‘Spirited Away,’του Miyazaki. Από τον Miyazaki πήραμε μέρος της φύσης, τις στιγμές ηρεμίας και έναν ρυθμό που δεν βρίσκει κανείς στα Αμερικάνικα animation.

Mandatory Credit: Photo by Markus Schreiber/AP/REX/Shutterstock (9402487j)
Greta Gerwig, Bob Balaban, Bryan Cranston, Koyu Rankin, Wes Anderson, Liev Schreiber, Tilda Swinton, Jeff Goldblum and Kunichi Nomura, from left, pose for a photograph during a photo-call for the movie ‘Isle of Dogs’ during the 68th edition of the Berlinale Berlin Film Festival in Berlin, Germany
Film Festival, Berlin, Germany – 15 Feb 2018

Για την τεχνοτροπία της ταινίας:

Αποφασίσαμε να κάνουμε τα πάντα με μοντέλα, όμως πάντα έχω αυτή την θέληση στο τέλος να είναι σαν να μη καταλαβαίνει κάποιος ότι είναι όντως μοντέλα. Δουλέψαμε μόνο με παλιές μεθόδους, αλλά προσπαθήσουμε να κάνουμε το αποτέλεσμα όσο πιο καλό μπορούμε. Δεν υπάρχει ίχνος CG σε όλη την ταινία.

Το καστ της ταινίας απάντησε επίσης για το αν έχει σκύλο, με την πλειοψηφία να απαντά θετικά και τον Bill Murray να λέει ότι επιτέθηκαν στο σκύλο του coyotte, και εκείνος απλά καθόταν και έβλεπε… Η Greta Gerwig κέρδισε τα συγχαρητήρια όλων για την υποψηφιότητά της για Οσκαρ, ενώ o Μurray συμπλήρωσε ότι το καστ είναι τόσο καλό που αισθάνεται ότι έχει απλά ένα μικρό ρόλο στο “We are  the world”.

Τέλος ο Anderson εξήγησε ότι τόσο μεγάλο και καλό καστ δεν βρίσκει εύκολα, ενώ σίγουρα ένας από τους λόγους είναι ότι κανείς δε μπορεί να δηλώσει ότι δε μπορεί λόγω άλλων υποχρεώσεων σε ένα animation, καθώς η ηχογράφηση μπορεί να γίνει χωρίς περιορισμούς. Τέλος οι συντελεστές θυμήθηκαν το πόσες πολλές φορές έχει επισκεφτεί ο καθένας την Berlinale.

Διαβάστε περισσότερα για: