6 ζευγάρια, που ήταν υποψήφιοι την ίδια χρονιά - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

6 ζευγάρια, που ήταν υποψήφιοι την ίδια χρονιά

Αφιερώματα, Βραβεία | 27-2-2018 |

Να και κάτι που φαντάζει λιγότερο παράλογο στον ήδη εξωφρενικό κόσμο του Hollywood. Στα 90 χρόνια του θεσμού των Oscar, 6 ζευγάρια κατάφεραν να είναι υποψήφιοι για χρυσό αγαλματίδιο την ίδια χρονιά. Εκτός από ένα, που ήταν ζευγάρι κάποτε.

Joanne Woodward και Paul Newman – 1969

Κατά την διάρκεια του 50ετούς γάμου τους, οι Joanne Woodward και Paul Newman έπαιξαν μαζί σε 10 ταινίες. Ανάμεσα στις πολλαπλές υποψηφιότητες τους, η Woodward υπήρξε 4 φορές και ο Newman, 10, υπήρξαν μαζί υποψήφιοι το 1969, για την Rachel, στην οποία η Woodward ερμηνεύει μία ανύπαντρη δασκαλά, και ο Newman ήταν υποψήφιος παραγωγός, για το oscar καλύτερης ταινίας.

Gena Rowlands και John Cassavetes – 1975

Η Gena Rowlands και ο John Cassavetes γνωρίστηκαν όταν εκείνη προσπαθούσε να μπει σε δραματική σχολή. Μετά από λίγους μήνες παντρεύτηκαν. Ο Cassavetes, ο οποίος έπαιζε μαζί με την Mia Farrow στο Rosemary’s Baby (1968), σκηνοθέτησε πολλές ταινίες με την Rowlands, συμπεριλαμβανομένης της Faces (1968), αλλά η ταινία που έφερε και τους δύο στα σκαλιά της απονομής ήταν το A Woman Under the Influence (1974), με την Rowlands υποψήφια για Α’ Γυναικείου, και τον Cassavetes για σκηνοθεσία.

Susan Sarandon και Tim Robbins – 1996

Μέχρι το διαζύγιό τους το 2009, η Susan Sarandon και ο Tim Robbins, ήταν παντρεμένοι για 23 χρόνια. Η ταινία που τους έφερε μαζί υποψήφιους ήταν φυσικά το Dead Man Walking, στο οποίο μία θρησκευτική σύμβουλος δημιουργεί δεσμούςμε έναν θανατοποινίτη. Ο Robbins ήταν υποψήφιος για καλύτερη σκηνοθεσία, ενώ η Sarandon για Α’ Γυναικείου.


Η Frances McDormand και ο Joel Coen, οι οποίοι είναι παντρεμένοι από το 1984, δούλεψαν μαζί στο Fargo (1996). Η McDormand κέρδισε το Α’ γυναικείου για την ερμηνεία της σαν αστυνομικός, ενώ ο σύζυγός της, μαζί με τον αδερφό του, ήταν υποψήφιοι για σκηνοθεσία, πρωτότυπο σενάριο και μοντάζ.


Και μπορεί οι Angelina Jolie και Brad Pitt να βρίσκονται ακόμα στις διαδικασίες του διαζυγίου, αλλά πίσω στο 2009, το δίδυμο, το οποίο ήταν μαζί 12 χρόνια, με 2 χρόνια γάμου, έλαβαν ξεχωριστές υποψηφιότητες. Η Jolie ήταν υποψήφια για Α’ γυναικείου για τον ρόλο της στο Changeling, ενώ ο Brad Pitt για Α’ Ανδρικού για το The Curious Case of Benjamin Button.

Lesley Manville και Gary Oldman – 2018

Η Manville και Oldman, πρώτη φορά υποψήφιοι και οι δύο φέτος, παντρεύτηκαν το 1987, και χώρισαν το 1990, και είναι το μόνο ζευγάρι της λίστας που δεν είναι μαζί κατά τις υποψηφιότητές τους. Η Manville, δήλωσε σχετικά στο The Hollywood Reporter: “Είναι ωραίο και φιλικό. Ήμασταν μαζί τα προηγούμενα Χριστούγεννα. Μιλάμε στο τηλέφωνο συχνά. Μου τηλεφώνησε όταν είδε το Phantom Thread, του τηλεφώνησα όταν είδα το Darkest Hour. Επειδή χώρισες, δεν σημαίνει ότι μισείς τον άλλον.”

Διαβάστε περισσότερα για: ,