Οι κινηματογραφικές υποψηφιότητες των Writers Guild Awards - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι κινηματογραφικές υποψηφιότητες των Writers Guild Awards

Βραβεία, Ειδήσεις | 5-1-2018 |

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των Βραβείων Writers Guild (WGA), όσον αφορά τις κινηματογραφικές ταινίες.

Το σενάριο του Jordan Peele για το θρίλερ “Get Out” κέρδισε μια υποψηφιότητα για Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο μαζί με τα “Lady Bird” της Greta Gerwig, “The Shape of Water” των Guillermo del Toro και Vanessa Taylor, “The Big Sick” των Emily Gordon and Kumail Nanjiani και “I, Tonya” του Steven Rogers.

Από την άλλη, τα “Call Me by Your Name” του James Ivory (1η φορά υποψήφιος στα συγκεκριμένα βραβεία στα 89 του!), “Molly’s Game” του καρατερίστα Aaron Sorkin, “The Disaster Artist” των Scott Neustadter and Michael Weber, “Mudbound” των Dee Rees and Virgil Williams και η έκπληξη “Logan” των Scott Frank & James Mangold and Michael Green είναι υποψήφια για Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο.

Τα Writers Guild Awards θα ανακοινωθούν στις 11 Φεβρουαρίου σε δυο ταυτόχρονες τελετές, η μία στο Edison Ballroom της Νέας Υόρκης με παρουσιάστρια την Amber Ruffin και η δεύτερη στο Beverly Hills Hilton με τον κωμικό ηθοποιό Patton Oswalt.

Tα “Lady Bird”, “Molly’s Game” και “The Shape of Water” είναι υποψήφια και για Καλύτερο Σενάριο στις Χρυσές Σφαίρες της Κυριακής, δίπλα στα “The Post” και “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”.

Εκτός από τις δυο τελευταίες ταινίες, άλλες σημαντικές απουσίες στα WGA θα λέγαμε πως είναι τα σενάρια των “Dunkirk” του Christopher Nolan, “Phanton Thread” του Paul Thomas Anderson, “All the Money in the World” του David Scarpa και το “Wonder” των Jack Thorne, Steve Conrad και Stephen Chbosky.

Τα υποψήφια σενάρια επιλέχθηκαν από 12.000 μέλη, μέσα από 47 υποψήφιες ταινίες, όσον αφορά το διασκευασμένο σενάριο και 59, όσον αφορά το πρωτότυπο σενάριο.

Την προηγούμενη χρονιά, τα βραβεία είχαν πάρει το “Moonlight” στην κατηγορία Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου και το “Arrival” στην κατηγορία Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου.

Δείτε τις υποψηφιότητες παρακάτω:

Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο
The Big Sick, γραμμένο από τους Emily V. Gordon & Kumail Nanjiani (Amazon Studios)
Get Out, γραμμένο από τον Jordan Peele (Universal Pictures)
I, Tonya, γραμμένο από τον Steven Rogers (Neon)
Lady Bird, γραμμένο από την Greta Gerwig (A24)
The Shape of Water, γραμμένο από τους Guillermo del Toro & Vanessa Taylor (Fox Searchlight)

Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο
Call Me by Your Name, σενάριο του James Ivory, βασισμένο στο μυθιστόρημα του André Aciman (Sony Pictures Classics)
The Disaster Artist, σενάριο των Scott Neustadter & Michael H. Weber, βασισμένο στο βιβλίο “The Disaster Artist: My Life Inside the Room, the Greatest Bad Movie Ever Made” των Greg Sestero και Tom Bissell (A24)
Logan, σενάριο των Scott Frank & James Mangold και Michael Green, βασισμένο σε χαρακτήρες από τα κόμικ των X-Men (Twentieth Century Fox Film)
Molly’s Game, σενάριο του Aaron Sorkin, βασισμένο σε βιβλίο της Molly Bloom (STX Entertainment)
Mudbound, σενάριο των Virgil Williams & Dee Rees, βασισμένο σε μυθιστόρημα της Hillary Jordan (Netflix)
Καλύτερο Σενάριο Ντοκιμαντέρ
Betting on Zero
Jane
No Stone Unturned
Oklahoma City
Διαβάστε περισσότερα για: ,