Η Τζόντι Φόστερ δεν θα έλεγε «όχι» στο να γυρίσει μια superhero ταινία (αν και τις μισεί...) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Τζόντι Φόστερ δεν θα έλεγε «όχι» στο να γυρίσει μια superhero ταινία (αν και τις μισεί…)

Ειδήσεις | 4-1-2018 |

Η Τζόντι Φόστερ έχει πάψει προ πολλού να είναι πρωτοκλασσάτο όνομα στο Hollywood όσον αφορά την υποκριτική και ένας από τους λόγους είναι ότι -προς μεγάλη τιμή της- είναι ιδιαίτερα επιλεκτική και απαιτητική όσον αφορά τους ρόλους που δέχεται να παίξει. Αλλά και ως σκηνοθέτις φαίνεται να ακολουθεί την ίδια τακτική.

Έχοντας γυρίσει μόλις τρεις ταινίες (τα «The Brave One», «The Beaver» και «Money Monster») και ένα επεισόδιο από το σίριαλ «Black Mirror», κατά πολλούς μάλιστα το καλύτερο της 6ης σεζόν, η Τζόντι Φόστερ τόνισε πρόσφατα πως θα την ενδιέφερε να γυρίσει και μια superhero ταινία!

Ωστόσο δεν θα μπορούσε να μην βάλει τις δικές τις προϋποθέσεις για μια τέτοια προοπτική. Είπαμε: η Τζόντι Φόστερ είναι απαιτητική.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως την εν λόγω δήλωση την έκανε μέσα σε ένα πλαίσιο… «θαψίματος» των superhero ταινιών! Συγκεκριμένα, αρχικά είχε δηλώσει: «Αυτές οι ταινίες καταστρέφουν τη συνήθεια της θέασης για κινηματογραφικό κοινό. Το να πηγαίνεις στον κινηματογράφο έχει γίνει κάτι αντίστοιχο με το να πηγαίνεις σε θεματικό πάρκο. Έχουν κακό περιεχόμενο για να είναι αρέσουν στα μαζικά κοινά και οι παραγωγοί μοιάζουν με διαρρήκτες αφού κάνουν άμεση απόσβεση αλλά καταστρέφουν το σινεμά. Προσωπικά δεν θέλω να κάνω ταινίες αξίας 200 εκ. δολαρίων με υπερήρωες».

Όταν ωστόσο ρωτήθηκε αναφορικά με το αν θα απέρριπτε συνολικά την ιδέα να γυρίσει μια superhero ταινία, ήταν πιο διαλακτική (αλλά έβαλε και τις προϋποθέσεις της): «Δεν θα έλεγα όχι στο να γυρίσω μια superhero ταινία αλλά θα ήθελα να είναι πιο ψυχολογική, να έχει να κάνει με κάποιον χαρακτήρα με περίπλοκη προσωπικότητα».

Φυσικά, η αγαπημένη Τζόντι Φόστερ έχει όλα τα δίκια του κόσμου αλλά δεν πρέπει να τσουβαλιάζει όλες τις superhero ταινίες. Γιατί υπάρχουν και κάποιες που πληρούν έτσι κι αλλιώς τις προϋποθέσεις που βάζει και δεν είναι τόσο απίθανο να συνεχίσουν να γυρίζονται. Και ειδικά μετά την εμπλοκή της στο Dark Mirror, δεν θα μας χαλούσε καθόλου η ιδέα να την δούμε μια superhero ταινία έτσι όπως την περιγράφει…