Στην Αθήνα για την πρεμιέρα της «Αόρατης κλωστής» ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Στην Αθήνα για την πρεμιέρα της «Αόρατης κλωστής» ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις

Ειδήσεις | 12-1-2018 |

Ο τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ Ντάνιελ Ντέι Λιούις θα επισκεφθεί την Αθήνα, για την πρεμιέρα της ταινίας «Αόρατη Κλωστή», την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, στις 19:30, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Ο ιρλανδικής καταγωγής, γεννημένος στο Λονδίνο, 60χρονος ηθοποιός και φίλος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» έρχεται στη χώρα μας για να παραστεί στην πρεμιέρα της νέας ταινίας του.

Στον τελευταίο -σύμφωνα με δηλώσεις του- ρόλο της σπουδαίας καριέρας του, ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις συνεργάζεται ξανά με το σκηνοθέτη Πολ Τόμας Άντερσον στην τοποθετημένη στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’50 «Αόρατη Κλωστή». Ενσαρκώνει το διάσημο σχεδιαστή μόδας Ρείνολντς Γούντκοκ, ο οποίος γνωρίζει τη νεαρή Άλμα (Βίκι Κριπς) που θα γίνει η μούσα του και θα του αναστατώσει τη ζωή.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημοφιλής ηθοποιός επισκέπτεται την Αθήνα για την πρεμιέρα κάποιας ταινίας του, οι επισκέψεις του ωστόσο έχουν πάντοτε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, μέσα από τη σχέση που έχει αναπτύξει με την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών. Η πρώτη φορά ήταν το 1989, για την πρεμιέρα της ταινίας «Το Αριστερό μου Πόδι», και από τότε ακολούθησαν αρκετές ακόμη, πάντα σε συνδυασμό με την ενίσχυση της Εταιρείας.