Πώς η Grey του Grey's Anatomy, κατάφερε να γίνει η γυναίκα των $20 εκατομμυρίων - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πώς η Grey του Grey’s Anatomy, κατάφερε να γίνει η γυναίκα των $20 εκατομμυρίων

TV, Ειδήσεις | 18-1-2018 |

Η ημερομηνία; 27 Μαρτίου 2005. Το κανάλι; Το ABC. Η σειρά που έκανε πρεμιέρα; Το “Grey’s Anatomy”. Η παραγωγός; Η άγνωστη Shonda Rhimes. H σειρά γίνεται άμεσα hit, και όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι χαρούμενοι, έως εκστασιασμένοι. Όλοι; Όχι όλοι.

Η, επίσης άγνωστη τότε, Ellen Pompeo δήλωσε σε συνέντευξή της στο Hollywood Reporter, ότι το πρώτο πράγμα που θυμάται είναι να λέει: “Το ξέρω πώς τώρα τη γ@μησα”. Κυρίως γιατί ο σκοπός της ήταν να ασχοληθεί μόνο με τον κινηματογράφο.

Το 2002 εμφανίστηκε στο “Moonlight Mile”, με τους Sam Mendes, Steven Spielberg, και Warren Beatty, να την μαθαίνουν και να την θαυμάζουν. Αλλά το 2004, έφτασε να είναι ταπί, και καθόλου ψύχραιμη. Και τότε ο ατζέντης της της έφερε το σενάριο του Grey’s. H απάντησή της; “Δεν θα κολλήσω σε ένα νοσοκομειακό δράμα για πέντε χρόνια. Έχεις τρελαθεί; Είμαι ηθοποιός”. Η απάντηση του ατζέντη της ήταν, να πάει στην οντισιόν μόνο και μόνο για να μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο της.

13 χρόνια μετά, το ενοίκιο είναι το τελευταίο που την απασχολεί, και αυτό γιατί πριν βγει το 2017, έκλεισε μία συμφωνία που την έκανε αυτή τη στιγμή την πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα στην ιστορία της Αμερικανικής τηλεόρασης.

Η συμφωνία αφορά την τρέχουσα σεζόν, τις επόμενες δύο, και γενικά όσες σεζόν θέλει να κάνει, καθώς η Rhimes δήλωσε πώς η σειρά θα συνεχιστεί όσο θέλει Pompeo να παίξει. Και μπορεί αυτή η δήλωση να σας φαίνεται υπερβολική, αλλά η ηθοποιός έχει πολλά πατήματα, και πολλά δίκια με το μέρος της.

Ας μιλήσουμε με αριθμούς. Το Grey’s συγκεντρωτικά έχουν παρακολουθήσει πάνω από 12 εκατομμύρια τηλεθεατές, και το 2017 ήταν δεύτερο καλύτερο δράμα, μετά το πρωτοεμφανιζόμενο, “The Good Doctor”. (έχουμε ένα θεματάκι με την υγεία ΗΠΑ μου, ε;). Η σειρά προβάλλεται σε πάνω από 220 περιοχές, και παρέχει πολλά εκατομμύρια στη μαμά Disney, στην οποία ανήκει το ABC, πια.

Που μας οδηγούν όλα αυτά; Η νέα συμφωνία της Pompeo θα τις αποφέρει πάνω από $20 εκατομμύρια τον χρόνο, περίπου $575,000 ανά επεισόδιο, συν ποσοστά της διαφημιστικής πίτας, δηλαδή περίπου ακόμα $6-7 εκατομμύρια. Μισό λεπτό, γιατί έχει και άλλα. Θα αποκτήσει το δικό της παράρτημα στα στούντιο της Disney, για την δική της εταιρεία παραγωγής, την “Calamity Jane”, μέσω της οποίας πούλησε τα δικαιώματα δικής της σειράς στο Amazon, που θα αφορά σχεδιαστές μόδας και πως αυτοί έφτασαν στην επιτυχία.

Και ενώ από την αρχή σκεφτόταν ότι υπάρχει αδικία απέναντί της, ποιο σημείο ήταν αυτό που την έκανε να “πατήσει πόδι”; Μα φυσικά ο θάνατος του τηλεοπτικού της συζύγου Derek, τον οποίο έπαιξε για 10 χρόνια ο Patrick Demsey.

“Για εμένα το ότι ο Patrick έφυγε από τη σειρά, ήταν ένα σημαντικό σημείο, σε ό,τι αφορά μία συμφωνία. Θα μπορούσαν πάντα να τον χρησιμοποιήσουν εναντίον μου: ‘Δεν σε χρειαζόμαστε, έχουμε αυτόν’, πράγμα το οποίο και έκαναν για χρόνια. Δεν ξέρω αν αντίστοιχα το έκαναν και σε αυτόν, γιατί δεν συζητούσαμε τις συμφωνίες μεταξύ μας. Υπήρξαν πολλές στιγμές που τον πλησίασα για να διαπραγματευτούμε μαζί, αλλά ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για κάτι τέτοιο. Σε κάποια στιγμή ζήτησα $5.000 παραπάνω από αυτόν, γιατί η σειρά λέγεται Grey’s Anatomy και είμαι η Meredith Grey. Δεν μου τα έδωσαν. Θα μπορούσα να φύγω, οπότε γιατί δεν το έκανα; Είναι δικό σόου. Είμαι το νούμερο ένα. Και σίγουρα ένιωσα όπως και άλλες ηθοποιοί. Γιατί να φύγω από έναν καταπληκτικό ρόλο εξαιτίας ενός τύπου; Αισθάνεσαι μπερδεμένη, αλλά μετά καταλαβαίνεις ότι δεν θα αφήσεις κανέναν να σε διώξει από το σπίτι σου.”

Πάνω στον όλο πανικό που έχει δημιουργηθεί για την ίση αμοιβή (θυμάστε την Patricia Arquette στα Oscar;), η Ellen Pompeo κάνει πραγματικότητα αυτό που πολλές γυναίκες ονειρεύονται. Και μπράβο της. Και έχει και δίκιο, και εμείς μαζί της.

Η σειρά επιστρέφει μετά το winter brake της  σήμερα 18/01, από το ABC.

Διάβασε, ολόκληρη την συνέντευξή της, στο Hollywood Reporter, για την οποία σίγουρα θα γίνει μεγάλη συζήτηση.

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,