Ο σκηνοθέτης, Heath Ledger - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο σκηνοθέτης, Heath Ledger

Αφιερώματα | 22-1-2018 |

Σήμερα κλείνουν δέκα χρόνια από το χαμό του Heath Ledger. Ανά τα χρόνια, πολλά αφιερώματα έχουν γραφτεί για τον Αυστραλό ηθοποιό. Λίγοι όμως ξέρουν πως εκτός από την υποκριτική, ο Ledger είχε και άλλες ανησυχίες. Μια από αυτές, ήταν η σκηνοθεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν πεθάνει ετοιμαζόταν να κάνει τα πρώτα του σκηνοθετικά βήματα στον κινηματογράφο, είτε με τη βιογραφία του επίσης πρόωρα χαμένου τραγουδοποιού Nick Drake, είτε με τη μεταφορά του μυθιστορήματος του Walter Tevis «The Queen’s Gambit» που σχετίζεται με το σκάκι (μια άλλη μεγάλη αγάπη του ηθοποιού).

Έτσι, λοιπόν, αντί για ένα ακόμα κείμενο με πληροφορίες από τη ζωή του και την καριέρα του, σας παρουσιάζουμε τις μικρού μήκους σκηνοθετικές του απόπειρες:

1. Morning Yearning- Ben Harper (2006)

Ένα παιχνίδι ανάμεσα στο φως και τη σκιά και μπόλικος χορός συνοδεύουν το μελαγχολικό τραγούδι. Οι δυο άντρες ήταν φίλοι και είχαν ιδρύσει μαζί την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία “Masses Music”. Μάλιστα, είχαν τόσο καλή σχέση, που ο Ledger ζήτησε από το Harper το 2005 να γράψει ένα νανούρισμα για την τότε νεογέννητη κόρη του Matilda (το “Happy Ever After In Your Eyes”).

2. King Rat- Modest Mouse (2009)

Η ιστορία του videoclip ήταν ιδέα του Ledger και είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τη φαλαινοθηρία. Περιλαμβάνει σκληρές εικόνες, αν και animation. Ο ηθοποιός πέθανε πριν δει το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της εταιρείας του. Επιπλέον, υπάρχει αφιέρωση στο τέλος.

3. Seduction is Evil- N’fa Jones (2009)

To πρώτο από τα δυο videoclip τα οποία σκηνοθέτησε ο Ledger για το συμπατριώτη και φίλο του, το ράπερ N’fa Jones.

4. Cause an Effect- N’fa Jones (2009)

Οι δυο άντρες γύρισαν το videoclip στο γκαράζ του Ledger με ελάχιστα πράγματα. Το βίντεο βγήκε μετά το θάνατο του ηθοποιού και έχει art house αισθητική. Ο N’fa Jones χαρακτήρισε την ημέρα των γυρισμάτων “μια από τις καλύτερες μέρες της ζωής του”.

Διαβάστε περισσότερα για: