Ο James Franco δεν θα πάρει Όσκαρ φέτος... - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο James Franco δεν θα πάρει Όσκαρ φέτος…

Βραβεία, Ειδήσεις | 23-1-2018 |

Περίπου 10 ημέρες μετά τις κατηγορίες από πέντε γυναίκες εναντίον του James Franco για σεξουαλική παρενόχληση, ο ηθοποιός δεν κατάφερε να κερδίσει μια υποψηφιότητα στην κατηγορία του Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

O James Franco, που νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχε κερδίσει Χρυσή Σφαίρα για καλύτερο ηθοποιό σε κωμωδία ή μιούζικαλ, για την ερμηνεία του ως Tommy Wiseau στο “The Disaster Artist”, και θεωρούνταν από πολλούς φαβορί για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ, βρέθηκε… προ απροόπτου όταν λίγο μετά τη νίκη του διάφορες γυναίκες τον κατηγόρησαν δημόσια για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και για την υποκρισία του να φορά Time’s Up κονκάρδα στην τελετή των Χρυσών Σφαιρών.

Μία από τις γυναίκες που μίλησαν είναι η Sarah Tither – Kaplan, πρώην φοιτήτρια στη σχολή υποκριτικής που ίδρυσε ο Franco, η οποία έγραψε στο Twitter ότι ο Franco την ανάγκασε να κάνει γυμνό σε δύο ταινίες του για 100 δολάρια την ημέρα, λέγοντάς της ότι αυτό δεν είναι εκμετάλλευση γιατί έχει υπογράψει συμβόλαιο. Λίγο αργότερα, οι Los Angeles Times δημοσίευσαν ένα άρθρο, όπου πέντε γυναίκες, μεταξύ των οποίων και η Tither – Kaplan, κατηγόρησαν τον Franco για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποιητική συμπεριφορά, και μεταξύ άλλων για εξαναγκασμό σε στοματικό σεξ.

Ο James Franco, σε εμφανίσεις του στο “The Late Show with Stephen Colbert” και στο “Late Night with Seth Meyers”, αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά δήλωσε ότι συνεχίζει να υποστηρίζει το δικαίωμα των γυναικών να μιλούν ανοιχτά.

Ο Franco κέρδισε το Critics Choice Award αλλά δεν παραβρέθηκε στην τελετή, ενώ έχασε το αντίστοιχο βραβείο στα SAG. Παρ’ όλα αυτά, η ψηφοφορία της Ακαδημίας για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ έκλεισε στις 12 Ιανουαρίου, μία ημέρα μετά το άρθρο των Times δηλαδή, οπότε μπορεί κανείς να υποθέσει ότι οι κατηγορίες εναντίον του Franco ενδέχεται να μην έπαιξαν τελικά τόσο μεγάλο ρόλο στην παράλειψή του από τα Όσκαρ.

Διαβάστε περισσότερα για: