Ο Casey Affleck αποφάσισε να μην παρευρεθεί στα φετινά Όσκαρ - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Casey Affleck αποφάσισε να μην παρευρεθεί στα φετινά Όσκαρ

Ειδήσεις | 26-1-2018 |

O Casey Affleck αποσύρθηκε από τη φετινή τελετή των Όσκαρ, όπου η παράδοση θα τον ήθελε να παρουσιάζει το Όσκαρ Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας. Η επίσημη ανακοίνωση της Ακαδημίας είναι: “Εκτιμούμε την απόφαση, ώστε να εστιάσουμε στο show και στην καλή δουλειά που έγινε φέτος”.

Ο Affleck κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού πέρσι για το “Manchester by the Sea” και έτσι φέτος κανονικά αυτός θα έδινε το βραβείο στη νικήτρια του Α’ ρόλου. Ακόμα οι παραγωγοί δεν έχουν αποκαλύψει ποιος θα είναι ο παρουσιαστής τελικά.

Η απόσυρση του ηθοποιού έχει να κάνει, φυσικά, με την επανεμφάνιση των κατηγοριών περί σεξουαλικής κακοποίησης από τον Affleck στο σετ της ταινίας του 2010 “I’m Still Here”, την οποία είχε σκηνοθετήσει. H Amanda White, παραγωγός, και η Magdalena Gorka, διευθύντρια φωτογραφίας, είχαν καταθέσει μήνυση εναντίον του Affleck, η οποία είχε διευθετηθεί χωρίς δίκη και πριν την πρεμιέρα της ταινίας.O Affleck, μετά το Όσκαρ, σε συνέντευξη του στη Boston Globe , είπε πως και οι δυο μεριές απαγορεύεται να σχολιάσουν την υπόθεση και πρόσθεσε πως πιστεύει ότι κάθε είδος κακομεταχείρισης συνιστά απαράδεκτη συμπεριφορά και ο καθένας αξίζει να του συμπεριφέρονται με σεβασμό.

“Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορώ να κάνω γι’ αυτό, παρά να ζήσω τη ζωή μου με τον τρόπο που ξέρω πως τη ζω και να μιλήσω για το ποιες είναι οι αρχές μου και πως προσπαθώ να ζω μαζί τους”.

H κίνηση του Affleck να μην παρευρεθεί στην τελετή δε δείχνει να θέλει να την υποβαθμίσει και έρχεται ως απόδειξη των όσων έχει δηλώσει στις συνεντεύξεις του. Παρ’όλα αυτά, τα κινήματα- καμπάνιες #MeToo και Times Up δυνάμωσαν φέτος τις φωνές τους, οπότε δεν μπορεί κάποιος να μην σκεφτεί ότι αν το “Manchester by the sea” εντασσόταν στη φετινή σεζόν, ο ίδιος δε θα έπαιρνε ποτέ το Όσκαρ και μπορεί να μην ήταν καν υποψήφιος (βλέπε James Franco φέτος).

Τέλος, τον Οκτώβριο είχε ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών που ζητούσε από την Ακαδημία να μην επιτρέψει στον ηθοποιό να παρουσιάσει στα φετινά Όσκαρ. Οι υπογραφές έφτασαν τις 20.000 .

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,