"Λέει ψέμματα εδώ και χρόνια. Μου είναι δύσκολο να ακούω τη φωνή του". Η Dylan Farrow μιλάει για τον Woody Allen - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

“Λέει ψέμματα εδώ και χρόνια. Μου είναι δύσκολο να ακούω τη φωνή του”. Η Dylan Farrow μιλάει για τον Woody Allen

Ειδήσεις | 18-1-2018 |

Η Dylan Farrow μίλησε με λεπτομέρειες για τους ισχυρισμούς της περί σεξουαλικής παρενόχλησης από τον θετό της πατέρα Woody Allen, σε συνέντευξή της στην Gayle King, στο “CBS This Morning.”

Η Farrow, 32 ετών πλέον, μίλησε για το γεγονότα του Αυγούστου του 1992, όπου και δηλώνει πως τότε ήταν η στιγμή που παρενοχλήθηκε από τον σκηνοθέτη. Επίσης είπε πως έχει εμπειρίες και από άλλες περιπτώσεις ανάρμοστης συμπεριφοράς που αφορούν τον πατέρα της, μεταξύ των οποίων της ζητούσε να ξαπλώσει μαζί της στο κρεβάτι, με εκείνον να φοράει μόνο τα εσώρουχά του. Για ακόμα μία φορά ο Allen αρνείται τις κατηγορίες.

Η Farrow δηλώνει πώς αποφάσισε να δώσει την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη, για την υποτιθέμενη επίθεση, όταν η ίδια ήταν σε ηλικία 7 ετών, εξαιτίας της υποστήριξης που δέχεται από θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Επίσης ζητάει από ηθοποιούς να μποϋκοτάρουν τον Allen και τις ταινίες του.

“Ήταν πολύ σπουδαίο για εμένα να βλέπω αυτή τη συζήτηση να γίνεται δημόσια,” είπε η Farrow σχετικά με τα κινήματα των Time’s Up και #MeToo movements. “Έχω επαναλάβει τις κατηγορίες μου χωρίς καμία αλλαγή για 20 χρόνια, και έχω συστηματικά αποκλειστεί, αγνοηθεί ή δυσφημισθεί. Αν δεν μπορούν να αναγνωρίζουν τους ισχυρισμούς μίας που κατάφερε να επιβιώσει, πώς θα συμπαρασταθούν σε όλους μας;”

Η Farrow ξεσπά όταν η King της έδειξε ένα κλιπ από την συνέντευξη του Allen στην εκπομπή “60 Minutes”, στην οποία ο σκηνοθέτης υπερασπίζεται τον εαυτό και δηλώνει πως η χρονική στιγμή που ισχυρίζεται η Dylan ότι συνέβη το περιστατικό, δεν μπορεί να έχει συμβεί, καθώς τότε ήταν σε δικαστική διαμάχη με την Mia Farrow, για την κηδεμονία της Dylan. Εκείνη απάντησε: “Λέει ψέμματα και λέει ψέμματα για πολύ καιρό. Μου είναι δύσκολο να τον βλέπω και να ακούω τη φωνή του.”

Ο Allen και ο μεγαλύτερος αδερφός της Dylan, Moses ισχυρίζονται ότι εκείνη έχει “προπονηθεί” από παιδί, από την μητέρα της, να πραγματοποιήσει αυτούς τους ισχυρισμούς, αφότου η Mia Farrow έμαθε για την σχέση του Allen με την θετή της κόρη, Soon Yi Previn.

“Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το πως αυτή η ιστορία ότι έχω υποστεί πλύση εγκεφάλου είναι πιο πιστευτή, από εμένα που λέω ότι έχω κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον πατέρα μου,” συνεχίζει η Farrow.

Ο Allen όμως, απάντησε με γραπτή δήλωσή του, για τα λεγόμενα της, στο CBS News:

“Όταν αυτός ο ισχυρισμός έγινε πριν από 25 χρόνια, ερευνήθηκε διεξοδικά από την Κλινική Σεξουαλικής Κακοποίησης για Παιδιά, του Yale, στην Νέα Υόρκη, και την Επιτροπή Για να δίκαιη μεταχείριση των παιδιών της Νέας Υόρκης. Και οι δύο φορείς μετά από μήνες και ανεξάρτητα, έφτασαν στο συμπέρασμα ότι καμία παρενόχληση δεν έχει λάβει χώρα. Αντίθετα, βρήκαν ότι ήταν πιθανό να μιλάμε για ένα ευάλωτο παιδί που έχει λάβει οδηγίες να λέει μία ιστορία, από μία θυμωμένη μητέρα, στο μέσο ενός χωρισμού.  

Ο μεγαλύτερος αδερφός της Dylan, Moses έχει δηλώσει ότι έχει δει την μητέρα του να κάνει ακριβώς αυτό: ασταμάτητα να χειραγωγεί την Dylan, προσπαθώντας να της επιβάλει ότι ο πατέρας της είναι ένα επικίνδυνο σεξουαλικό αρπακτικό. Φαίνεται να έχει λειτουργήσει, και δυστυχώς, είμαι σίγουρος ότι η Dylan πραγματικά πιστεύει αυτά που λέει. Και ενώ η οικογένεια Farrow χρησιμοποιεί κυνικά την ευκαιρία που έχει προσφέρει το κίνημα Time’s Up για να επαναλάβουν τους ανεδαφικούς ισχυρισμούς τους, αυτό δεν τους κάνει περισσότερο αληθινούς σήμερα, από ό,τι ήταν στο παρελθόν. Ποτέ δεν παρενόχλησα την κόρη μου, όπως όλες οι έρευνες απέδειξαν 25 χρόνια πριν.”

Δείτε το απόσπασμα από το “CBS This Morning”:

Διαβάστε περισσότερα για: ,