Κίνηση ματ από την κινηματογραφική DC: Παίρνει horror χαρακτηριστικά το σύμπαν της! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κίνηση ματ από την κινηματογραφική DC: Παίρνει horror χαρακτηριστικά το σύμπαν της!

Ειδήσεις | 4-1-2018 |

Οι οπαδοί της DC παρακολούθησαν μοιρασμένοι τις προσπάθειες της τελευταίας να επαναπροσδιορίσει το κινηματογραφικό της σύμπαν μετά τις συνεχόμενες αποτυχίες του. Η δίωξη του Ζακ Σνάιντερ και η «στροφή» σε ένα πιο Marvel κλίμα μέσω της εμπιστοσύνης στο στιλ του Τζος Γουέντον δίχασε το κοινό της. Πολλοί φοβήθηκαν πως το νέο όνομα του επικεφαλής της θα προσανατολιζόταν στο να αφαιρεθεί το σκοτεινό στοιχείο-σήμα κατατεθέν της DC και θα την κάνει πιο «φωτεινή». Κάτι τέτοιο ωστόσο μάλλον δεν θα γίνει.

Ο νέος εκλεκτός της δόμησης του superhero σύμπαντος της DC ακούει στο όνομα Γουόλτερ Χαμάντα. Και αν δεν σας λέει τίποτα το όνομά του, μια ματιά στη μέχρι τώρα πορεία του στο Hollywood κάνει κατανοητό ότι η DC έχει ως πρωταρχικό της στόχο να διατηρήσει (ή τέλος πάντων να αναστήσει) την σκοτεινιά που τόσα χρόνια την έχει διαφοροποιήσει από άλλες αντίστοιχες superhero προσπάθειες.

Ο Χαμάντα έχει κάνει καριέρα ως μέλος της TriStar (πλέον, μετά τη μεταγραφή του στο DC Universe, θα είναι μέλος της Warner Bros) και υπήρξε ο «εγκέφαλος» πίσω από το «It», το «The Conjuring» αλλά και όλες τις συνέχειές του. Με άλλα λόγια, έχει ηγηθεί της παραγωγής horror ταινίων και αυτή είναι η αισθητική που ενδέχεται να εδραιώσει και στο DCU!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζέιμς Γουάν, σκηνοθέτης του αρχικού «Saw» (παραγωγός των sequel) και του «The Conjuring», είναι και αυτός που σκηνοθετεί την σόλο ταινία του Aquaman. Συνεπώς, Γουάν και Χαμάντα συναντιούνται εκ νέου στην DC και πάλι σε ρόλους σκηνοθέτη-παραγωγού και μοιάζει δεδομένο: τα χαρακτηριστικά της DC θα μοιάζουν πολύ… horror από εδώ και στο εξής.