Κέρδισε προσκλήσεις για την "Του Θεού η Χώρα / God's own country" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κέρδισε προσκλήσεις για την “Του Θεού η Χώρα / God’s own country”

Ειδήσεις | 9-1-2018 |

Το Cinefreaks σε συνεργασία με το Filmcenter Τριανόν σας προσφέρει την ευκαιρία να δείτε την ταινία “God’s Own Country” μία από τις καλύτερες Βρετανικές ταινίες της χρονιάς, υποψήφια για Βραβείο BAFTA, την πρώτη μέρα προβολής της, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου σε όποια από τις προβολές της μέρας θέλετε.

Για να κερδίσετε μία από τις 5 διπλές προσκλήσεις, αφήστε σχόλιο με το όνομά σας στο παρακάτω facebook ποστ, ή εναλλακτικά στείλτε μας mail στο cinema@quidro.gr με θέμα “GOD’S OWN COUNTRY ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ” μέχρι την Τετάρτη στις 10 το βράδυ, οπότε και θα γίνει η κλήρωση και θα ανακοινωθούν οι νικητές. Η ανακοίνωση θα γίνει στο facebook ποστ.

Σύνοψη

Ο Τζόνι Σάξμπι εργάζεται επί πολλές ώρες στην απόμακρη φάρμα της οικογένειάς του στο Γιόρκσαϊρ, στα βόρεια της Αγγλίας. Ο μόνος τρόπος που ξεγελάει τη μοναχική του ύπαρξη, είναι το να πίνει πολύ τα βράδια και να αναζητά περιστασιακό σεξ, ώσπου η άφιξη ενός Ρουμάνου μετανάστη και εποχικού εργάτη του αποκαλύπτει κάτι πρωτόγνωρο.

Βραβεία

Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Sundance

Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Τορόντο

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στα Βρετανικά Βραβεία Ανεξάρτητου Κινηματογράφου

Βραβείο στο Πανόραμα του Φεστιβάλ Βερολίνου

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Η ταινία είναι βασισμένη στα προσωπικά μου βιώματα και στο τοπίο του Γιόρκσαϊρ, σ’ αυτήν τη σχέση «αγάπης/μίσους» που είχα με την πατρίδα μου. Από τη μία το έβλεπα ως ένα δημιουργικό τοπίο που μου θύμιζε το σπίτι μου, αλλά από την άλλη ήταν προβληματικό, δύσκολο, κρύο και υγρό. Και προσπαθούσα να βρω μια ισορροπία σε αυτό και να φτιάξω μια ιστορία αγάπης, όπου παράλληλα νιώθεις ευάλωτος».