Κέιτ Μπλάνσετ, η «ισχυρή γυναίκα» των Καννών - Η απάντηση του γαλλικού φεστιβάλ στο σκάνδαλο Γουάινστιν - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κέιτ Μπλάνσετ, η «ισχυρή γυναίκα» των Καννών – Η απάντηση του γαλλικού φεστιβάλ στο σκάνδαλο Γουάινστιν

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 4-1-2018 |

Η βραβευμένη με Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ θα ηγηθεί της κριτικής επιτροπής στο φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Η 42χρονη ηθοποιός είναι η 12η γυναίκα στην οποία ανατίθεται η προεδρία της κριτικής επιτροπής του 71ου Φεστιβάλ των Καννών, που θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 19 Μαΐου.

«Έρχομαι εδώ και πολλά χρόνια στις Κάννες ως ηθοποιός, ως παραγωγός, για τα gala και για το διαγωνιστικό μέρος. Δεν έχω ποτέ έρθει για τη μοναδική ευχαρίστηση να επωφεληθώ από το κέρας της Αμάλθειας των ταινιών που είναι αυτό το μεγάλο Φεστιβάλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μπλάνσετ.

Από την πλευρά τους, οι Πιερ Λεσκύρ, πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών και Τιερί Φρεμό, γενικός διευθυντής ανέφεραν μέσω δικής τους ανακοίνωσης: «Είμαστε πολύ ευτυχείς που υποδεχόμαστε μία σπάνια και μοναδική καλλιτέχνιδα, το ταλέντο και οι πεποιθήσεις της οποίας φωτίζουν τις οθόνες του σινεμά και τις σκηνές του θεάτρου. Οι συνομιλίες μας, αυτό το φθινόπωρο, υπόσχονται ότι θα είναι μία στρατευμένη πρόεδρος, μια παθιασμένη γυναίκα και μία γενναιόδωρη θεατής».

Πρέπει να σημειωθεί πως η επιλογή της Μπλάνσετ έχει ξεκάθαρα πολιτικό πρόσημο καθώς έρχεται έπειτα από μια χρονιά κατά την οποία το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν μονοπώλησε την επικαιρότητα της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Η Μπλανσετ διαδέχεται τον Ισπανό σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδοβάρ ο οποίος ήταν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στις Κάννες κατά την περασμένη χρονιά.