Οι 20 χειρότερες CGI στιγμές σε Blockbuster ταινίες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι 20 χειρότερες CGI στιγμές σε Blockbuster ταινίες

Top-10, Αφιερώματα | 20-1-2018 |

Καινούργιος χρόνος, καινούργια θέματα και εμείς σκεφτήκαμε αυτή την φορά να κάνουμε έναν απολογισμό σε ταινίες από τα τέλη του ’90 μέχρι και τις μέρες μας, όπου η τεχνολογία σε action ταινίες και γενικά σε CGI σκηνές είναι ελαττωματικές.

Απολαύστε υπεύθυνα και σχολιάστε και εσείς μαζί μας τις σκέψεις σας.

20. Air Force One (1997) – Plane Crash

Ο Harrison Ford υποδύεται τον πρόεδρο των Η.Π.Α. όταν στο αεροπλάνο του γίνεται αεροπειρατεία από τον τρομοκράτη Gary Oldman και καταλήγει να πέφτει στον ωκεανό με τον πιο παράδοξο τρόπο. Ο Ford τελικά τα καταφέρνει και ας είναι μουτρωμένος, αλλά κυριολεκτικά, σε άλλες ταινίες των ‘90ς έχουμε δει καλύτερες παρόμοιες σκηνές.

19. Blade II (2002) – CGI Fights

Τον καιρό που ο Wesley Snipes πλήρωνε ακόμα τους φόρους του και ο and Guillermo del Toro γινόταν ακόμα γνωστός, ο κεντρικός ήρωας εισερχόταν σε CGI τρόπο, καθώς πολεμούσε βρικόλακες νίντζα που του επιτέθηκαν νωρίτερα. Όλη αυτή η σκηνοθετική πρακτική στις περιπέτειες μπήκε σε στυλ ηλεκτρονικών παιχνιδιών, όπου οι σκηνές ήταν σε πρώιμο στάδιο. Το ερώτημα είναι πως οι σκηνοθέτες δεν σκέφτηκαν ότι αυτή η ερασιτεχνικότητα θα ήταν τόσο μα τόσο αντιληπτή από τον κόσμο ή όχι.

18. Deep Blue Sea (1999) – Samuel L. Jackson’s Death by Shark

Ο γρήγορος θάνατος επί σκηνής του Samuel L. Jackson, σάστισε τότε το κοινό, αλλά ακόμα περισσότερο από το πόσο μη ρεαλιστικά βγήκε το αποτέλεσμα.

Στην υπόθεση, ενώ ο Jackson έβγαζε λόγο, ήρθε ένας καρχαρίας και τον σκότωσε κα όλο το σενάριο είναι τόσο λάθος. Σίγουρα η ταινία είναι αυτό που λέμε guilty pleasure..!

17. Die Another Day (2002) – Surf’s Up, James Bond

Σίγουρα δεν θα μπορούσε να λείπει ταινία του James Bond από αυτή την λίστα.

Στο άνοιγμα της ταινίας που πρωταγωνιστεί ο Pierce Brosnan, βλέπουμε τον Bond να κάνει surfing σε ένα απόλυτο τοπίο παγετώνα. Η όλη σκηνή ήταν τόσο too much, που και ο προκάτοχος του Bond, Roger Moore, δήλωσε πως ήταν υπερβολή. Για να μην αναφερθούμε και στο acting της Halle Berry. Ήταν σίγουρα η ώρα του Brosnan να αποσυρθεί, μετά από αρκετές υπερβολές που είδαμε και σε άλλες ταινίες του. Το πολύ κακό Die Another Day, έδωσε τα ηνία στο Casino Royale με τον νέο πρωταγωνιστή να σώζει το όνομα του Bond!

16. Freddy vs. Jason (2003) – Caterpillar Freddy

Τι να σχολιάσει πραγματικά κανείς για αυτή την ταινία; Ο κακός Freddy τα δίνει όλα, ως προς τα άσχημα εφέ, το σενάριο, την σκηνοθεσία και ουσιαστικά όλα, παραμένοντας ψηλά σε μια από τις χειρότερες σκηνές των σύγχρονων ταινιών. Αλήθεια τι σκέφτονταν οι δημιουργοί της ταινίας;!

15. Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001) – Quidditch Match, Troll, and 3-Headed Dog

Και προχωράμε σε μια από τις ταινίες του Harry Potter, μπορεί να προκαλεί καλό χαμό, αλλά τα εφέ της συγκεκριμένης στιγμής, ήταν κάτι πολύ κακό. Το troll λοιπόν στο μπάνιο καθώς και ο σκύλος με τα τρία κεφάλια, δεν μπορείς παρά να δεχθείς πως είναι κάτι τόσο ερασιτεχνικό που θυμίζει 3D δημιουργία σε εξέλιξη, και όχι τελικό κομμάτι μιας ταινίας.

14. Hulk (2003) – The Hulk and His Short Shorts

Και έχουμε και τον Hulk. Ναι τον ιδιαίτερο χαρακτήρα από κόμιξ που έχε βάλει αυτός το ληθαράκι του στις ταινίες υπερηρώων. Ο δυνατός Hulk, ο θυμωμένος Hulk, αλλά κανείς δεν μπορεί να μην σχολιάσει το υπερβολικά πράσινο χρώμα του.. και όπως μαρτυρεί και η φωτογραφία, αυτό το ρούχο, το σορτς που είναι τόσο out. Όχι δεν σχολιάζουμε αν του πηγαίνει, σύμφωνα με τους κανόνες του γνωστού “My Style Rocks”, αλλά το γεγονός πως σε όλη την ταινία σου δίνει την εντύπωση πως είναι τόσο ξέχωρο από την όλη εμφάνιση του, κάτι το οποίο φυσικά και απαγορεύεται στους κανόνες των επιτυχημένων ταινιών. Μετά το σορτς, ξαναπαρατηρούμε και το πράσινο του σώμα που είναι λες και έχει δημιουργηθεί από spray της ζωγραφικής των Windows, καθώς και το απαράδεκτο μαλλί του. Σίγουρα οι δημιουργοί είδαν όλα αυτά τα λάθη, και στις επόμενες ταινίες του Hulk είδαμε αρκετά φυσικό, και άρα επικεντρωθήκαμε και εμείς περισσότερο στο στόρι παρά στα άλλα.

13. I Am Legend (2007) – Zombie CGIs

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Francis Lawrence είχε την ιδέα να μην τοποθετήσει κανονικούς ηθοποιούς που να υποδύονται τα ζόμπι, αλλά CGI χαρακτήρες. Θα μου πεις γιατί όχι, αν μπορεί να το κάνει από οικονομικής πλευράς, εε λοιπόν, ΌΧΙ από αισθητικής πλευράς. Σε όλη την ταινία υπάρχει μια αμηχανία ανάμεσα στο οπτικό αποτέλεσμα των ζομπι των υπόλοιπων σκηνικών, και ειδικά μετά που εμφανίζεται στο πλάνο και ο Will Smith.

12. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) – Non-Human Characters

Και το λάθος συνεχίζεται με την ερασιτεχνικότητα των μη ανθρώπινων ηθοποιών. Τα τρωκτικά και τα μαιμουδάκια δεν κατάφεραν να αποδώσουν το τέλειο, αφού τα CGI είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Ευτυχώς που οι κανονικοί ηθοποιοί έκαναν ότι μπορούσαν.

11. King Kong (2005) – Brontosaurus Stampede

Ο Peter Jackson επιχειρεί το remake του εξαιρετικού King Kong. Υπάρχει μια σκηνή με ανθρώπους και βροντόσαυρους και το αποτέλεσμα απογοητεύει δεδομένης της δυναμικής που μπορεί να αποδείξει ο Peter Jackson. Στις σκηνές λοιπόν, οι ηθοποιοί εκφράζουν έναν ερασιτεχνισμό λες και αυτοσχεδιάζουν και η οπτική επαφή με τα πανύψηλα όντα δείχνει να είναι εκτός προσανατολισμού.

10. Scooby-Doo: The Movie (2002) – Scooby Doo Himself

Ο αγαπημένος σε όλους χαρακτήρας Scooby Doo ξεφεύγει από την μορφή κινουμένων σχεδίων και γίνεται action movie το 2002. Δυστυχώς ανεπιτυχώς καθότι και η εποχή που βγήκε η ταινία δεν ευνοεί την φυσικότητα, αλλά και επειδή ο αγαπημένος σκυλάκος μοιάζει και μεγαλύτερος από τους υπόλοιπους χαρακτήρες. Ίσως θα έπρεπε να γίνει η ταινία εξ ολοκλήρου 3D animated.

9. Spider-Man (2002) – The Green Goblin

Στην αγαπημένη πρώτη ταινία των ‘00ς για τον Spider-Man υπάρχει η σκηνή που εμφανίζεται ο Willem Dafoe ως το πράσινο και κακό goblin. Σε αντίθεση με την ερμηνεία του ηθοποιού που είναι πάντα αξιοσέβαστη, και φυσικά και σε αυτή την ταινία, τα εφέ και η παρουσία του Goblin είναι κάτι το υπερβολικό. Μοιάζει εύκολα με μια μηχανή που απλά μιλάει, ενώ είναι αρκετά τρομακτικός (αν και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αφού τον κακό κάνει).

8. Star Wars: Episode I – The Phantom Menace (1999) – Jar Jar Binks

Πίσω στο 1999, εμφανίστηκε το πρώτο επεισόδιο της βραβευμένης σειράς «Star Wars» ο μη ανθρώπινος χαρακτήρας Jar Jar Binks. Μπορούμε να πούμε πως είναι η πεμπτουσία του χειρότερου μακράν χαρακτήρα επί σκηνής, καθώς δείχνει πάλι και εκείνος πολύ σαν μηχανή που μιλάει και η αλληλεπίδραση του με τους κανονικούς ηθοποιούς είναι αμήχανη. Και σε συνδυασμό και με τους άλλους χαρακτήρες που δεν είναι ανθρώπινοι, ο Binks κατέχει την αρνητική πρωτιά, καθώς και ο Yoda ήταν καλύτερος στις πρώτες άλλες ταινίες.

7. The Green Lantern (2011) – Green Lantern Himself

Το 2011 ο Ryan Reynolds επιχείρησε έναν κόμικ ήρωα σε μια ταινία που ομολογουμένως δεν πήγε καλά. Και αυτό γιατί και η ίδια η στολή του είναι τόσο πράσινη και με περισσότερη λάμψη από ότι θα χρειαζόταν, αλλά και η ερμηνεία δεν ήταν κάτι το τοπ. Πέρα και από όλα τα υπόλοιπα λάθη της ταινίας, η πράσινη περσόνα είναι που ενοχλεί πιο πολύ από όλα.

6. The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014) – Climax & Crowd Effect

Παρότι η τριλογία του «Lord of the Rings» έφερε στον κινηματογράφο μια από τις πιο όμορφες ιστορίες επιστημονικής φαντασίας, στις επόμενες ταινίες, των Hobbit υπήρξαν αρκετά λάθη που βρέθηκαν και στο στόρι αλλά φυσικά και στα εφέ. Και εδώ αναφερόμαστε σε μια από τις σκηνές που δείχνει τα ορκς της ταινίας, όπου φαίνονται εξωπραγματικά και πέρα για πέρα σωστά στην όλη φόρμα της ταινίας. Κρίμα δεδομένο ότι η ταινία βγήκε το 2014 και η τεχνολογία σίγουρα μπορείς να πεις πως είναι αρτιότερη στην δεκαετία που διανύουμε.

5. The Matrix Reloaded (2003) – The Burly Brawl

Άλλη μια αμήχανη στιγμή στην ιστορία των ταινιών των 00’ς είναι η δεύτερη ταινία του αγαπημένου «The Matrix». Είναι η σκηνή όπου ο ευλογημένος Neo, μάχεται με τον εχθρό «Agent Smith», αλλά όχι με έναν αλλά με πάρα πολλούς. Η σκηνή κράτησε πολλά λεπτά και η λεπτομέρεια είναι ακριβώς επειδή εμφανίζονται από παντού όλο και περισσότεροι Smith’s και απλά θέλεις να περάσει η ταινία στην επόμενη σκηνή. Το κοινό και στον κινηματογράφο που είδε την ταινία, απλά δεν άντεχε άλλο με την επαναλαμβανόμενη επίδειξη martial arts.. και ειδικά όταν στο τέλος ο πρωταγωνιστής απλά πετάει στο σύμπαν και ξεφεύγει από τους κακούς. «Μέτρον άριστον», έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες, κάτι ήξεραν.

4. The Mummy Returns (2001) – Dwayne “The CGI” Johnson

Κάτι έγινε και εδώ λάθος, στις αρχές των 00’ς, όταν αποφάσισαν να κάνουν αυτή την σκηνή στην «Μούμια». Ο χαρακτήρας φαίνεται τόσο πλαστικός κάτι που δεν δικαιολογείται και ειλικρινά θα μπορούσαν απλά να έχουν στηριχθεί στην δύναμη του make up και να κάνουν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

3. The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2 (2012) – CGI Baby

Ο ερχομός ενός μωρού στην ζωή φέρνει τουλάχιστον ευτυχία και ενθουσιασμό. Επίσης, ακόμα και αν δεν είναι το βρέφος, το πιο όμορφο του κόσμου, σίγουρα έχει μια κάποια φυσική χάρη. Στην περίπτωση του βρέφους στο «Twilight» που παρότι είναι αληθινό, κάτι δεν κατάλαβαν καλά εκεί στην σκηνοθεσία και το έχουν παρουσιάσει ως ένα μικρό τερατάκι. Το χειρότερο; Φέρονται σαν να είναι το ομορφότερο πλάσμα στον κόσμο.. Αλήθεια γιατί; Τόσο λάθος, γιατί;

2. Van Helsing (2004) – Big-Mouthed Vampires

Υποτίθεται πως αναφερόμαστε σε μια ταινία που έχει την γοτθική αίγλη του ρομαντικού, του απόκοσμου και του ρομαντισμού, αλλά όχι και του τερατ-ισμού. Οι σκηνές με τους βρικόλακες να έχουν τόσο μεγάλα στόματα, μόνο τρόμο ή δέος προκαλούν, αλλά μια φυσική αναγούλα, αντί να είναι η εμφάνιση τους, φυσική.

Και με το κοινό να είναι λογικό να ανατρέξει στην πρώτη ταινία, του 1930 και να πει: «ορίστε μια όμορφη ταινία».

1. X-Men Origins: Wolverine (2009) – Wolverine’s Claws

Και κλείνουμε την λίστα με το νούμερο 1. Αναφερόμαστε σε μια από τις ταινίες των «X-Men», όπου πρωταγωνιστής είναι ο Wolverine. Γνωρίζουμε από τα κόμιξ ότι ο Wolverine, είναι ένας άνθρωπος όπου ξύπνησε μια ημέρα, ως μεταλλαγμένος, αφού είδε ότι στα χέρια του βγαίνουν μεγάλα αδαμάντινα νύχια. Το κακό στην ταινία, είναι ότι η συνταγή δεν πέτυχε και φαίνονται τόσο αφύσικα τα νύχια, αλλά και υπερβολικά μεγάλα.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , ,