Οι γυναίκες κατακτούν το Hollywood - Το top-3 του Box Office είναι γένους θηλυκού - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι γυναίκες κατακτούν το Hollywood – Το top-3 του Box Office είναι γένους θηλυκού

Ειδήσεις | 5-1-2018 |

Το 2017 ήταν, χωρίς καμία αμφιβολία, η χρονιά που το Hollywood ασχολήθηκε όσο ποτέ ξανά στο παρελθόν με τις σχέσεις των δυο φύλων: καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, δηλώσεις φεμινιστικού περιεχομένου από γυναίκες που κάνουν καριέρα στη μαζικότερη κινηματογραφική βιομηχανία του κόσμου και μια συνεχιζόμενη συζήτηση περί ισότητας ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, καθόρισαν την επικαιρότητα των κινηματογραφικών νέων.

Αυτό το κλίμα αντικατοπτρίστηκε πλήρως και σε επίπεδο περιεχομένου. Το 2017 ήταν η χρονιά που, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, οι γυναικείοι χαρακτήρες καθόρισαν τα μεγάλα blockbusters. Και δεν είναι τυχαίο ότι οι τρεις πιο πετυχημένες ταινίες στο box office των ΗΠΑ είχαν γυναίκες ως πρωταγωνίστριες.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση βρέθηκε το «Star Wars: The Last Jedi» με 533 εκατ. δολάρια με την Ντέιζι Ρίντλεϊ να «ζωντανεύει» τον βασικό χαρακτήρα της ταινίας (την Ρέι). Στην δεύτερη θέση έγινε μια μίνι έκπληξη και την κατέλαβε το «Beauty and the Beast» με 533 εκατ. δολάρια και πρωταγωνίστρια την Έμα Γούοτσον. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η «Wonder Woman» της Πάτι Τζένκινς με 413 εκατ. δολάρια και την Γκαλ Γκάντοτ στο πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το ιστορικό αυτό γεγονός είχε να γίνει από το μακρινό 1958 όταν όταν η Μίτζι Γκέινορ με το «South Pacific», η Ρόζαλιντ Ράσελ με το «Auntie Mame» και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ με τη «Λυσσασμένη Γάτα» είχαν κατακτήσει τις τρεις πρώτες θέσεις του box office.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δυο από τις πιο εμπορικές ταινίες του 2018 αναμένεται να είναι επίσης γυναικείες. Πρόκειται για το «Tomb Raider» και το «Ocean’s Eight», οι οποίες δεν αποκλείεται να καταλάβουν τις δυο εκ των τριων πρώτων θέσεων και του box office του 2018, γεγονός που αν συμβεί θα επιβεβαιώσει την πλήρη στροφή του Hollywood αναφορικά με το έμφυλο ζήτημα.