Η Catherine Deneuve καταγγέλει το “κυνήγι μαγισσών” που ξεκίνησε μετά το σκάνδαλο Weinstein - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Catherine Deneuve καταγγέλει το “κυνήγι μαγισσών” που ξεκίνησε μετά το σκάνδαλο Weinstein

Ειδήσεις | 10-1-2018 |

Η Catherine Deneuve είναι μεταξύ των 100 περίπου γυναικών από το χώρο της τέχνης και των γραμμάτων που υπογράφουν την ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε στη γαλλική εφημερίδα “Le Monde”. Σε αυτή, αντιτάσσονται στο “κυνήγι μαγισσών”, όπως το χαρακτηρίζουν, που ακολούθησε μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με τον Harvey Weinstein και το οποίο εκτιμούν ότι απειλεί την σεξουαλική ελευθερία. Μεταξύ των γυναικών που υπογράφουν την επιστολή συναντάει κανείς επίσης το όνομα της Catherine Millet, συγγραφέα του “The Sexual Life of Catherine M.”.

Δείτε Επίσης: Υποψηφιότητες βραβείων BAFTA 2018: Προηγείται το “The Shape of Water” με 12 υποψηφιότητες

Όπως σημειώνουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους: “Ο βιασμός είναι έγκλημα, μα το να προσπαθήσεις να αποπλανήσεις κάποιον, ακόμη κι αν αυτό γίνεται επίμονα ή αδέξια, δεν είναι. Με συνοπτικές διαδικασίες, άνδρες τιμωρήθηκαν ή απολύθηκαν από τις δουλειές τους όταν το μόνο που έκαναν ήταν να άγγιξουνν ένα γόνατο ή να προσπαθήσουν να κλέψουν ένα φιλί. Αυτό που ξεκίνησε ως μία ευκαιρία για τις γυναίκες να βγουν και να μιλήσουν εξελίχθηκε στο αντίθετο. Τρομοκρατούμε τους ανθρώπους ώστε να μιλάνε “σωστά” κι επιτιθόμαστε σε όσους δεν ακολουθούν τη γραμμή ενώ οι γυναίκες που δεν συμφωνούν με αυτή τη νέα κατάσταση κατηγορούνται ως προδότριες. Αντί να βοηθήσει τις γυναίκες, αυτή η φρενήρης κατάσταση με στόχο να στείλει στο σφαγείο τα σοβινιστικά “γουρούνια”, ευνοεί τους εχθρούς της σεξουαλικής ελευθερίας, τους θρησκευτικούς εξτρεμιστές και τους χειρότερους αντιδραστικούς”.

Δείτε Επίσης: Παραλίγο θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης η Natalie Portman

Στη συνέχεια, οι γυναίκες που υπογράφουν την επιστολή μιλούν για καθεστώς λογοκρισίας το οποίο απειλεί την κοινωνία και την τέχνη. Μάλιστα ασκούν κι έντονη κριτική στο κίνημα του #MeToo και λοιπών παρόμοιων κινημάτων τα οποία θεωρούν πως επιβάλλουν ένα πουριτανικό “κύμα εξαγνισμού”.

Διαβάστε περισσότερα για: ,