Το "Twin Peaks: The Return" θα προβληθεί δωρεάν στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το “Twin Peaks: The Return” θα προβληθεί δωρεάν στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης

TV, Ειδήσεις | 25-12-2017 |

Καλά κρατεί το ντιμπέιτ σχετικά με το αν η νέα σεζόν του “Twin Peaks” είναι όντως τηλεοπτική σειρά ή αν μπορεί να την υπολογίσει κάποιος και ως μια ταινία διάρκειας 18 ωρών. Εξάλλου η καινούρια λιντσική δημιουργία βρίσκεται τουλάχιστον σε δύο λίστες καλύτερων ταινιών για το 2017 πολύ μεγάλου κύρους για την κινηματογραφική κοινότητα, αυτές των Sight & Sound και Cahiers du Cinéma, τερματίζοντας μάλιστα στην πρώτη θέση στην περίπτωση του δεύτερου περιοδικού. Όσοι βρίσκονται στις αρχές του επόμενου χρόνου στο Μεγάλο Μήλο θα έχουν την τύχη να απολαύσουν το πόνημα του Lynch (σε σεναριακή συνεργασία με το Mark Frost) που εκθειάστηκε σχεδόν από όλους, κοινό και κριτικούς, στη μεγάλη οθόνη όπου θα προβληθεί στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης που εδράζεται στη Νέα Υόρκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο πρώτες ώρες της σειράς είχαν κι αυτές προβληθεί σε κινηματογραφική αίθουσα στο Φεστιβάλ Καννών της χρονιάς που φεύγει.

Ο τελευταίος κύκλος του “Twin Peaks” προβάλλεται στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης του Μουσείου κατά την οποία θα παιχτούν κι άλλες ταινίες του 2017 που θεωρήθηκαν ως οι καλύτερες της χρονιάς, μεταξύ άλλων και τα “Logan“, “The Post” και “Lady Bird“. Ο επιμελητής του Μουσείου Rajendra Roy μίλησε με τα πιο κολακευτικά λόγια για τη σειρά προσκαλώντας τον κόσμο να νιώσει την εμπειρία της θέασής της στο κινηματογραφικό πανί. Τα επεισόδια 1-4 θα προβληθούν στις 5 Ιανουαρίου, τα επεισόδια 5-11 στις 6 Ιανουαρίου και τα επεισόδια 12-18 στις 7 Ιανουαρίου και σίγουρα όσοι φαν έχουν την οικονομική δυνατότητα να διασχίσουν τον Ατλαντικό για να βρίσκονται εκεί για να βιώσουν το γεγονός θα σπεύσουν.