Στο Φεστιβάλ Βερολίνου θα κάνει ντεμπούτο το «Obscuro Barocco» της Ευαγγελίας Κρανιώτη! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Στο Φεστιβάλ Βερολίνου θα κάνει ντεμπούτο το «Obscuro Barocco» της Ευαγγελίας Κρανιώτη!

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 16-12-2017 |

Μετά το «Exotica, Erotica, Etc.» η Ευαγγελία Κρανιώτη επιστρέφει με ένα νέο ντοκιμαντέρ με μυθοπλαστικά χαρακτηριστικά. Το όνομά του είναι «Obscuro Barocco» και ακολουθεί τη ζωή της Λουάνα Μουνίζ (1961-2017), μιας τρανς και εμβληματικής προσωπικότητα της κουλτούρας του Ρίο και κομμάτι των πιο έντονων πολιτικών γεγονότων της Βραζιλίας.

Το ντοκιμαντέρ της Κρανιώτη θα κάνει ντεμπούτο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου και συγκεκριμένα στο Πανόραμα του φεστιβάλ, που αποτελεί και το πιο ριζοσπαστικό τμήμα του.

Όπως έχει δηλώσει άλλωστε και η Παθ Λάζαρο, η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του εν λόγω τμήματος, βασική θεματική του φετινού Πανοράματος θα είναι η «Ανυπακοή, η πολιτική του σώματος, η αντίσταση στο machismo, τον ανδρικό σοβινισμό και μια δυναμική παρουσία της Λατινικής Αμερικής». Και το ντοκιμαντέρ της Κρανιώτη, που με το «Exotica, Erotica, Etc.» μας απέδειξε πως κατέχει ένα από τα πιο ριζοσπαστικα βλέμματα σήμερα, μοιάζει να κολλάει γάντι.

Όπως τονίζεται και στην παρουσίαση της ταινίας, το εν λόγω ντοκιμαντέρ «αναζητά απαντήσεις για την ταυτότητά μας θέτοντας ερωτήματα σχετικά με την επιθυμία μεταμόρφωσης του σώματος, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο».

Διαβάστε περισσότερα για: