Η Σάλμα Χάγιεκ καταγγέλλει: «Έτσι με παρενόχλησε ο Γουάινστιν στα γυρίσματα του Frida» - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Σάλμα Χάγιεκ καταγγέλλει: «Έτσι με παρενόχλησε ο Γουάινστιν στα γυρίσματα του Frida»

Ειδήσεις | 15-12-2017 |

Από τη στιγμή που ξεκίνησε το κύμα καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο Hollywood, οι New York Times μονιμοποίησαν μια στήλη στην οποία φιλοξενούνται αρθρογραφίες καλλιτεχνών που έχουν πέσει θύματα όλου αυτού του κλίματος. Η τελευταία ηθοποιός ήταν η Σάλμα Χάγιεκ, η οποία γράφοντας στην εν λόγω στήλη κατήγγειλε τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για την τραυματική -σύμφωνα με την ίδια- συνύπαρξή τους στα γυρίσματα της ταινίας «Frida» του 2002.

«Έπρεπε να πω όχι στο να του ανοίγω την πόρτα του ξενοδοχείου μου όλες τις ώρες της ημέρας. Να πω όχι στο να κάνω ντους μαζί του. Όχι στο να τον αφήσω να με βλέπει να κάνω ντους. Όχι στο να τον αφήσω να μου κάνει μασάζ. Όχι στο να αφήσω έναν γυμνό του φίλο να μου κάνει μασάζ. Όχι στο να μου κάνει στοματικό σεξ. Όχι στο να γδυθώ μαζί με μια άλλη γυναίκα», τονίζει μεταξύ άλλων η Χάγιεκ.

Ταυτόχρονα, τονίζει πως δεν ήθελε να γυρίσει ερωτική σκηνή με κάποια άλλη γυναίκα αλλά ο Γουάινστιν θα μπλόκαρε την ολοκλήρωση της ταινίας αν δεν το έκανε.

«Δυσκολεύτηκα πολύ στο γύρισμα της εν λόγω σκηνής όχι γιατί ήμουν γυμνή μαζί με μια άλλη γυναίκα, αλλά γιατί ήμουν γυμνή μαζί της για τον Γουάινστιν. Αλλά δεν μπορούσα να το πω σε κανέναν», γράφει χαρακτηριστικά.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως ο ίδιος ο Γουάινστιν έκανε επίσημη δήλωση μέσω εκπροσώπου του στην οποία απαντάει στην Χάγιεκ και διαψεύδει τα όσα ισχυρίζεται. Ο Γουάινστιν δεν έχει κάνει καμία άλλη δήλωση διάψευσης μέχρι στιγμής!

«Η ταινία παίχτηκε στις ΗΠΑ σε πολύ μεγάλο κύκλωμα αιθουσών και με μια τεράστια διαφημιστική καμπάνια που το έφερε ως τα Όσκαρ. Ο Χάρβεϊ δεν θυμάται να έχει πιέσει ποτέ την Σάλμα για να γυρίσει ερωτική σκηνή με γυναίκα και επίσης δε βρισκόταν στα γυρίσματα. Οι κατηγορίες της Σάλμα δεν είναι ακριβείς και υπάρχουν άλλοι που ήταν μάρτυρες των γεγονότων και έχουν διαφορετική άποψη για όσα έγιναν», τονίζει η δήλωσή του.

Άραγε, το γεγονός ότι δεν διέψευσε και όλες τις υπόλοιπες καταγγελίες εις βάρος του σημαίνει πως τις αποδέχεται σιωπηρά;