Μια οφειλόμενη απάντηση στον Γιάννη Σμαραγδή που απειλεί πως θα μας κάνει μήνυση! (Vids) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Μια οφειλόμενη απάντηση στον Γιάννη Σμαραγδή που απειλεί πως θα μας κάνει μήνυση! (Vids)

Ειδήσεις | 28-12-2017 |

Αν ήταν Πρωταπριλιά σίγουρα θα υπήρχαν άπειροι άνθρωποι που στο άκουσμα μιας τέτοιας είδησης θα θεωρούσαν πως κάποιος τους κάνει πλάκα. Για την ακρίβεια, άπειροι άνθρωποι μάλλον δυσκολεύονται ακόμα και τώρα να πιστέψουν πως κάτι τέτοιο είναι αλήθεια! Κι όμως: είναι!

Ο Γιάννης Σμαραγδής είναι πολύ εκνευρισμένος με τους κριτικούς κινηματογράφου διότι -λέει- έθαψαν την τελευταία ταινία του και την καταδίκασαν σε αποτυχία. «Η φατρία του Ελληνικού Κινηματογράφου λάσπωσε την ταινία», είπε χαρακτηριστικά ο Σμαραγδής και μάλιστα τόνισε πως θα κάνει μηνύσεις ενάντια σε όσους μίλησαν υβριστικά για αυτή.

«Αντιπροσωπεύουν την αισθητική της «ξυρισμένης μασχάλης» που σημαίνει ότι δεν αντιπροσωπεύουν τον πολιτισμό που μας γέννησε και το φως αλλά τα σκοτάδια. Πρέπει να τελειώσουμε με αυτά. Αυτοί που έπραξαν το κακό πρέπει να λογοδοτήσουν ειτε προσωπικά ή ορισμένα site που είναι στο μηχανισμό του σκοτεινού διαδικτύου», είπε μεταξύ άλλων για να συνεχίσει:

«Η κριτική είναι αποδεχτή εδώ μιλάμε για «ύβριν», για πρόθεση να σπιλωθώ επίτηδες.Το κακό που κάνουν σε αυτούς επιστρέφει. Μέσα σε αυτούς τους κριτικούς υπάρχουν και κάποιο πολύ σοβαροί. Αν δεν είναι από κακή πρόθεση αλλά είναι καλοί άνθρωποι μετά τη αποδοχή πρέπει να δουν ξανά την ταινία και να ζητήσουν συγνώμη. Δεν το κάνουν γιατί το θέμα τους είναι μήπως και εγκαταλείψω την χώρα».

Δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι ακριβώς ορισμό δίνει στην έννοια της βρισιάς ο κύριος Σμαραγδής ωστόσο αν ρίξει κανείς μια ματιά στις κριτικές που έγιναν για την ταινία του δεν θα βρει κανέναν να μιλάει υβριστικά για αυτή. Με αυτό σαν δεδομένο είναι μάλλον προφανές πως στο μυαλό του η σκληρή κριτική και οι υβριστικοί χαρακτήρισμοι είναι δυο έννοιες που ταυτίζονται.

Το Cinefreaks ήταν από τα κινηματογραφικά site που μίλησε πάρα πολύ σκληρά για την ταινία και σε περίπτωση που ο κ. Σμαραγδής θέλει να διευκολυνθεί για τις μηνύσεις που θα καταθέσει μπορεί να τη διαβάσει εδώ.

Πάντως, με δεδομένο πως βρίσκεται πολλά χρόνια στο χώρο του κινηματογράφου, ο κ. Σμαραγδής θα έπρεπε να ξέρει πως μια ταινία μισείται ή αγαπιέται από το κοινό της και όχι από τους κριτικούς κινηματογράφου. Ακόμα δηλαδή και αν οι τελευταίοι υπήρξαν εμπαθείς με την ταινία του, τίποτα δεν εμποδίζει τους περίπου 200.000 ανθρώπους που πήγαν σινεμά να δουν το δημιούργημά του να το αγαπήσουν. Άλλωστε, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο κριτικοί και θεατές να διαφωνούν για την αξία μιας ταινίας. Στην περίπτωση του «Καζαντζάκη» όμως όχι απλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει αλλά η αποστροφή απέναντι στην εν λόγω ταινία είναι εντυπωσιακά καθολική και αφορά τόσο τους κριτικούς όσο και το κοινό.

https://www.youtube.com/watch?v=ZVciMosdHf0

Ας μας εξηγήσει δηλαδή ο κύριος Σμαραγδής πως γίνεται να έχει κατακλυστεί το ίντερνετ από αρνητικές και πέρα για πέρα σκληρές κριτικές των θεατών αναφορικά με την ταινία του. Εκτός και αν ο 71χρονος σκηνοθέτης θεωρεί πως οι θεατές δεν έχουν δική τους άποψη, δεν έχουν δικό τους γούστο και είναι άβουλα όντα που καθοδηγούνται τυφλά από τους κριτικούς. Πιθανόν να πιστεύει όντως κάτι τέτοιο αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να το διευκρινήσει. Και ταυτόχρονα, να απολογηθεί για τη βαθιά υποτιμητική οπτική του απέναντι στο κοινό στο οποίο υποτίθεται πως απευθύνεται.

Αν όντως μπούμε βέβαια σε τόσο βαθιά μονοπάτια συζήτησης, τα πράγματα θα γίνουν λίγο άβολα για τον κ. Σμαραγδή που είναι προφανές πως το γνωρίζει αυτό και έτσι, δεν μπαίνει στη διαδικασία να εξηγήσει το μίσος των θεατών απέναντι στην ταινία. Μένει απλά στο εύκολο κομμάτι: τα χώνει στους κριτικούς και όλα καλά.

Φυσικά, όλος ο κόσμος γνωρίζει για ποιο λόγο ο «Καζαντζάκης» απέτυχε να εγγραφεί στη συλλογική συνείδηση του κινηματογραφικού κοινό ως μια καλή ταινία. Το ξέρει όλος ο κόσμος αλλά ο Σμαραγδής το αγνοεί. Ας το ξαναγράψουμε λοιπόν, για να το μάθει και αυτός: η ταινία είναι πολύ κακιά.

Διαβάστε περισσότερα για: ,