Κρατηθείτε! Ο σκηνοθέτης του «Gerald's Game» θέλει να γυρίσει sequel της «Λάμψης»! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κρατηθείτε! Ο σκηνοθέτης του «Gerald’s Game» θέλει να γυρίσει sequel της «Λάμψης»!

Ειδήσεις | 29-12-2017 |

Το 2017 ήταν μια τέλεια κινηματογραφική χρονιά για τους οπαδούς του Στίβεν Κινγκ. Το «It» υπήρξε μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες του έτους ενώ μια μικρότερου βεληνεκούς διασκευή βιβλίου του μεγάλου συγγραφέα της fantasy λογοτεχνίας έκανε την εμφάνισή του στο Netflix: το «Gerald’s Game» του Μάικ Φλάναγκαν ενθουσίασε τους οπαδούς του Κινγκ.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ας δουν το trailer:

Τώρα, ο Φλάναγκαν, μετά την επιτυχημένη διασκευή του στο βιβλίο του Κινγκ είναι διατεθειμένος να πάρει στα χέρια του μια πολύ μεγάλη ευθύνη και να γυρίσει το sequel της ιστορικής «Λάμψης». Ναι, καλά διαβάσατε: θέλει να γυρίσει το sequel της «Λάμψης»…

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο ίδιος ο Κινγκ (ο οποίος έχει δηλώσει πολλές φορές πως δεν του άρεσε καθόλου του αριστούργημα του Κιούμπρικ…) είχε γράψει ο ίδιος ένα λογοτεχνικό sequel της «Λάμψης» το 2013. Το βιβλίο λεγόταν «Doctor Sleep», έδειχνε τις περιπέτειες του ενήλικα πλέον Ντάνι (του πιτσιρικά του πρώτου μέρους δηλαδή) και της προσπάθειάς του να διαχειριστεί το μεταφυσικό χάρισμά του.

Αν και οι αντιδράσεις των αναγνωστών αναφορικά με το «Doctor Sleep» δεν ήταν και οι πιο ενθουσιώδεις, ο Φλάναγκαν τόνισε, σε πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε πως είναι από τα έργα του Κινγκ που θα ήθελε πολύ να μεταφέρει στο σινεμά. «Και ποιος δεν θα ήθελε να επιστρέψει στον κόσμο του Ντάνι Τόρανς;», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως, το γεγονός ότι ο Κινγκ δεν γούσταρε ποτέ την ταινία του Κιούμπρικ, τον είχε οδηγήσει στο να χρηματοδοτήσει μια άλλη, τηλεοπτική μεταφορά της «Λάμψης», η οποία πάντως, αντικειμενικά, ήταν αστεία μπροστά στο αριστούργημα του Κιούμπρικ. Παρ’ όλα, στο μυαλό κάθε ψυχαναγκαστικού σινεφίλ, πρέπει να υπάρχει ένα ερώτημα: αν όντως γυριστεί sequel της «Λάμψης» θα θεωρείται συνέχεια της ταινίας του Κιούμπρικ ή της αστείας τηλεταινίας;

Διαβάστε περισσότερα για: , ,