«Το απόλυτο σκουπίδι», «ταινία-προσβολή για τα Star Wars» - Οι οπαδοί ανά τον κόσμο κατακεραυνώνουν το The Last Jedi - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

«Το απόλυτο σκουπίδι», «ταινία-προσβολή για τα Star Wars» – Οι οπαδοί ανά τον κόσμο κατακεραυνώνουν το The Last Jedi

Ειδήσεις | 16-12-2017 |

Το Επεισόδιο 8 της μυθολογίας του Star Wars (κατά κόσμον «The Last Jedi») λαμβάνει αποθεωτικές κριτικές ανά τον κόσμο.

Τα διεθνή ΜΜΕ, με κάποιες εξαιρέσεις προφανώς, γράφουν διθυράμβους για την ταινία του Ράιαν Τζόνσον. Φυσικά, τα ελληνικά ΜΜΕ ακολουθούν και η ταινία, σε γενικές γραμμές, αποθεώνεται και στην Ελλάδα σε επίπεδο επίσημων κριτικών.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στις τάξεις των οπαδών. Εκεί, η συντριπτική πλειονότητα «κράζει» την νέα Star Wars ταινία και -προφανώς με εξαιρέσεις- το «The Last Jedi» ήδη κατοχυρώνεται στις συνειδήσεις του κόσμου στον οποίο πρωταρχικά απευθύνεται ως μια από τις χειρότερες Star Wars ταινίες.

Οι συζητήσεις στο internet έχουν πιάσει φωτιά, η διχογνωμία αποκτά χαρακτηριστικά πολύ φανατισμένης αντιπαράθεσης αλλά, στο τέλος της ημέρας, το συμπέρασμα μοιάζει αναμφισβήτητο: το «The Last Jedi» δεν αρέσει στον περισσότερο κόσμο.

Μάλλον θα μείνει στην ιστορία ως μια ταινία για την οποία κριτικοί και κοινό βρίσκονται σε θέσεις αντίθεσης. Και φυσικά, σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, η ιστορία γράφεται από το κοινό και όχι από τους κριτικούς.

Τα σχόλια στο imdb πάντως, είναι ενδεικτικά για το… μίσος και και την απογοήτευση αναφορικά με το «The Last Jedi».

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω εκνευριστεί τόσο πολύ με ταινία», «το απόλυτο σκουπίδι», «η προδοσία της κληρονομιάς» είναι μόνο μερικοί από τους εκατοντάδες προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για το «The Last Jedi» ενώ φυσικά κοινός στόχος για όλους τους απογοητευμένους και εξοργισμένους οπαδούς είναι η Disney, το στιλ της οποίας ηγεμονεύει καθοριστικά στην ταινία.

Με μια επίσκεψη στο imdb μπορείτε να διαπιστώσετε με τα μάτια σας τα… μεγέθη του μίσους. Αλλά για του λόγου το αληθές μερικά παραδείγματα: