Στην κατηγορία της «Καλύτερης Κωμωδίας» το «Get Out» για τις Χρυσές Σφαίρες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Στην κατηγορία της «Καλύτερης Κωμωδίας» το «Get Out» για τις Χρυσές Σφαίρες

Βραβεία, Ειδήσεις | 16-11-2017 |

Ταινία τρόμου με στοιχεία κωμωδίας ή κωμωδία με στοιχεία ταινίας τρόμου; Το «Get Out» είναι σίγουρα το πρώτο αλλά οι Χρυσές Σφαίρες την έκαναν την γκάφα τους.

Αλλά πριν την αναλύσουμε ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: στις Χρυσές Σφαίρες υπάρχει διπλή κατηγορία για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, μια για δραματικές ταινίες και μια για κωμωδίες και μιούζικαλ.

Στο παρελθόν από την κατηγοριοποίηση αυτή είχε προκύψει μια καραμπινάτη γκάφα όταν το «Martian» του Ρίντλεϊ Σκοτ, για λόγους που δεν κατάλαβε κανείς ποτέ, είχε βρεθεί στις υποψηφιότητες Καλύτερου Μιούζικαλ/Κωμωδίας. Το πιο σουρεάλ της υπόθεσης; Το «Martian» πήρε το βραβείο!

Τώρα ήρθε η σειρά για μια ακόμα γκάφα καθώς το «Get Out», αν και είναι εμφανώς μια ταινία τρόμου, κατηγοριοποήθηκε ως κωμωδία και θα ανταγωνιστεί ως τέτοια στις Χρυσές Σφαίρες.

Βέβαια, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως το «Get Out» έχει ορισμένα σατιρικά στοιχεία στην αφήγησή του μέσω των οποίων διακωμωδεί τα ρατσιστικά στερεότυπα που επικρατούν στην αμερικάνικη κοινωνία. Αυτό ωστόσο δεν μπορεί να σημαίνει πως το «Get Οut» είναι κωμωδία!

Ένας από τους μαύρους ηθοποιούς της ταινίας πάντως, ο Lil Rel Howery, σχολίασε το γεγονός με δυσαρέσκεια μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Για να είμαι ειλικρινής, είναι λίγο περίεργο για εμένα αυτό που έγινε. Δεν υπάρχει τίποτα αστείο σχετικά με τον ρατσισμό», τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα για: