Ο Tom Tykwer ορίστηκε πρόεδρος της Berlinale 2018 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Tom Tykwer ορίστηκε πρόεδρος της Berlinale 2018

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 2-11-2017 |

Ο Γερμανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Tom Tykwer θα είναι ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στην Berlinale 2018, το κινηματογραφικό φεστιβάλ που γίνεται κάθε χρόνο στο Βερολίνο.

Σκηνοθέτης του οποίου το όνομα είναι άμεσα συνδεδεμένο με την Berlinale, από το 1992 και μετά ο Tom Tykwer έχει παρουσιάσει έξι από τις ταινίες του στο Βερολίνο. Η πρώτη ήταν η μικρού μήκους ταινία του «Epilog». Το φεστιβάλ του Βερολίνου έχει κάνει πρεμιέρα δύο φορές με δικές ταινίες: το 2002 με το «Heaven» και το 2009 με το «The International» (2009). Επίσης, στο φεστιβάλ Βερολίνου έχουν παρουσιαστεί και η μικρού μήκους ταινία του, «True» το 2004 καθώς και τα «Germany 09: 13 Short Films About the State of the Nation» του 2009 και «Rosakinder» του 2013, δύο συλλογικές ταινίες ανθολογίας που έγιναν με άλλους Γερμανούς σκηνοθέτες.

«Η Berlinale ήταν πάντα το αγαπημένο μου φεστιβάλ και αυτό που θεωρούσα σπίτι μου. Με στήριξε από τότε που άρχισα να δουλεύω σαν σκηνοθέτης και μεταξύ μας υπάρχει μια μεγάλη ισοτία. Έχουμε μια φανταστική και ευρεία ιστορία μεταξύ τους. Τώρα μπορώ να προσβλέπω σε δύο πολύ διασκεδαστικές εβδομάδες γεμάτες ταινίες μέσω της κριτικής επιτροπής», τόνιζε ο Tom Tykwer αναφορικά με την ανάληψη της προεδρίας της κριτικής επιτροπής του από τον ίδιο.

Η πιο διάσημη ταινία του Tom Tykwer δεν είναι άλλη από το (κλασικό πλέον) «Run Lola, Run» ενώ χαρακτηριστική ταινία του είναι και το «Perfume: The Story of a Murderer». Επίσης, μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί και με τα αδέρφια Wachowski στη σκηνοθεσία του «Cloud Atlas».

Διαβάστε περισσότερα για: , ,