Ο Henry Cavill κατακρίνει το κινηματογραφικό σύμπαν της DC – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Henry Cavill κατακρίνει το κινηματογραφικό σύμπαν της DC

Ειδήσεις | 1-11-2017 |

Το DC Extended Universe έχει καταφέρει να διχάσει την κοινή γνώμη αν και οι επικριτές του σίγουρα αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία.

Το “Man of Steel” του 2013 αποτέλεσε μια αρκετά σκοτεινή προσέγγιση του διάσημου ήρωα ενώ το “Batman v Superman: Dawn of Justice”, που ακολούθησε, συνέχισε προς την ίδια κατεύθυνση καταφέρνοντας να μισηθεί σχεδόν από τους πάντες. Το “Suicide Squad” δεν βελτίωσε ιδιαίτερα το κλίμα, κάτι που έγινε τελικά εφικτό με την κυκλοφορία της ταινίας “Wonder Woman” η οποία κατάφερε να κερδίσει κοινό και κριτικούς.

Η “Wonder Woman” διέφερε αρκετά σε σχέση με τα προηγούμενα εγχειρήματα και απ’ ότι φαίνεται, ο Henry Cavill, ο οποίος υποδύεται τον Superman, είναι υπέρ αυτής της αλλαγής κλίματος στο DCEU. Όπως δήλωσε: “Ακόμη και αν η Marvel δεν υπήρχε, και πάλι, θα είχαμε πρόβλημα. Έγινε μια προσπάθεια οι ταινίες της DC να ακολουθήσουν μια διαφορετική προσέγγιση η οποία όμως δεν ήταν απαραίτητα σωστή. Ναι, εμπορικά πήγαν καλά αλλά δεν κέρδισαν τις κριτικές. Δεν έδωσαν στους θεατές την αίσθηση που θα έπρεπε να δίνουν οι ταινίες με υπερήρωες”.

Παράλληλα μίλησε για την ταινία “Wonder Woman” σημειώνοντας πως “είναι μια σπουδαία εποχή για τη γυναίκα ηρωίδα. Κοινωνικά υπάρχει η κατάλληλη ατμόσφαιρα και χρειαζόμαστε μια τέτοια προοπτική. Η “Wonder Woman” ήρθε την κατάλληλη στιγμή και αποτέλεσε μια τεράστια επιτυχία, κάτι που είναι φανταστικό. Κάθε επιτυχία στο σύμπαν των superhero είναι υπέροχη, ειδικά όταν συμβαίνει μέσα στο σύμπαν της DC καθώς, για εγωιστικούς λόγους, θέλω να συνεχίσω να πρωταγωνιστώ στην ιστορία του Superman. Αισθάνομαι πως πρέπει να αναγνωρίσουμε τα λάθη και να αρχίσουμε να λέμε τις ιστορίες όπως πρέπει να ειπωθούν. Και θεωρώ πως είναι ακόμη καλύτερο το να καταφέρουμε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα όποια στιλιστικά λάθη και να μπούμε στη σωστή κατεύθυνση καθώς αυτό θα ενδυναμώσει τις ταινίες μας. Η “Wonder Woman” ήταν το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση”.

Μένει λοιπόν να δούμε αν αυτό θα ισχύει και για την πολυαναμενόμενη “Justice League”. Υπενθυμίζουμε πως η ταινία γυρίστηκε από τον Zack Snyder με τον Joss Whedon να ολοκληρώνει το project μετά την αποχώρηση του πρώτου για προσωπικούς λόγους. Η ταινία “Justice League” αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 16 Νοέμβρη του 2017.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,