Ο Γερμανός σκηνοθέτης Φατίχ Ακίν ετοιμάζει ταινία με serial killer - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Γερμανός σκηνοθέτης Φατίχ Ακίν ετοιμάζει ταινία με serial killer

Ειδήσεις | 21-11-2017 |

Ο σκηνοθέτης Fatih Akin, του οποίου η ταινία “In the Fade” (που θα κυκλοφορήσει στις 15 Φεβρουαρίου 2018 στις ελληνικές αίθουσες), με θέμα τρομοκρατικές επιθέσεις και πρωταγωνίστρια την Diane Kruger, επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη Γερμανία στα Όσκαρ, θα συνεχίσει με ένα δράμα εμπνευσμένο από έναν serial killer, από την πόλη όπου μεγάλωσε.

Ο Akin προσαρμόζει το μπεστ-σέλερ μυθιστόρημα του Heinz Strunk του 2016, “Der goldene Handschuh” (“Το Χρυσό Γάντι”), το οποίο αναφέρεται στην αληθινή ιστορία του Fritz Honka, ενός σωματικά και ψυχολογικά διαταραγμένου δολοφόνου, που σκότωσε τέσσερις γυναίκες στο Αμβούργο μεταξύ 1970 και 1975. Ο Honka επέλεγε τα θύματά του στο περιβόητο μπαρ ‘Zum Goldenen Handschuh’, όπου ήταν θαμώνας.

Το έργο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Akin, ο οποίος γεννήθηκε στο Αμβούργο το 1973. “Η ταινία βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα από την πατρίδα μου”, ανέφερε. “Διαδραματίζεται στη γειτονιά μου κατά τη δεκαετία του ’70. Ο δολοφόνος έμενε δύο στενά μακριά από μένα”.

“Είναι slasher”, ανάφερε ο Fatih Akin, αλλά και “απεικόνιση της γενιάς που είδε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και το Τρίτο Ράιχ”.

Το βιβλίο προσφέρει μια μελέτη της κοινωνίας του Αμβούργου την εποχή εκείνη, αντιπαραθέτοντας τον κόσμο των πλούσιων και ισχυρών οικογενειών της πόλης με το σκοτεινό μπαρ που προσέλκυε πλούσιους όσο και φτωχούς με το αλκοόλ, το σεξ, τα ναρκωτικά και το έγκλημα.

Ο Akin μόλις ολοκλήρωσε το πρώτο draft του σεναρίου και μπορεί να το έχει έτοιμο στο Φεστιβάλ των Κανών το προσεχές έτος. “Το σχέδιο είναι να το γυρίσω στα τέλη του καλοκαιριού”, είπε, προσθέτοντας ότι η διαδικασία του casting είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.

Ο Strunk, συγγραφέας, μουσικός και ηθοποιός, έχει ήδη προσαρμόσει το βιβλίο για το θέατρο. Το “Der goldene Handschuh” κάνει αυτή τη στιγμή sold-out παραστάσεις στο Deutsches Schauspielhaus του Αμβούργου.