Μέτριο το άνοιγμα του "Justice League" στο αμερικανικό box office - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Μέτριο το άνοιγμα του “Justice League” στο αμερικανικό box office

Ειδήσεις | 21-11-2017 |

Ανησυχία πρέπει να επικρατεί στη Warner Bros. και στην DC, καθώς το Justice League, η νέα ταινία του DC cinematic universe δεν τα πάει και τόσο καλά στο αμερικανικό box office, με ένα άνοιγμα 94 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο διήμερο, πολύ λιγότερα δηλαδή από την πρόβλεψη των 110 εκατομμυρίων που είχε κάνει το studio.

Η ταινία βρέθηκε μόλις στην όγδοη θέση μεγαλύτερου ανοίγματος για το 2017, πέφτοντας πολύ έξω από τις προσδοκίες της Warner Bros. και της DC, και 56η στην εγχώρια κατάταξη μετά το “Guardians of the Galaxy” του 2014.

Το “Justice League” αποτελεί την πέμπτη προσθήκη στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC, που προσπαθεί να αποκτήσει και αυτό την επιτυχία των αντίστοιχων franchise της Marvel και της Disney, με πενιχρά όμως αποτελέσματα. Μέχρι τώρα έχει μακράν το χειρότερο άνοιγμα, μένοντας κατά πολύ πίσω από τα “Batman V Superman: Dawn of Justice” (166 εκατομμύρια δολάρια), “Suicide Squad” (133 εκατομμύρια), “Man of Steel” (116 εκατομμύρια) και “Wonder Woman” (103 εκατομμύρια).

Και η αποδοχή της ταινίας από τους κριτικούς δεν είναι έως τώρα θετική, με αρκετά αρνητικές κριτικές να γράφονται και μια βαθμολογία της τάξης του 39% στο Rotten Tomatoes.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το “Justice League” έβγαλε 185 εκατομμύρια δολάρια σε 47 χώρες, με την Κίνα να πρωτοστατεί με 51,8 εκατομμύρια.

 

Διαβάστε περισσότερα για: ,