Και ο John Lasseter της Pixar αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Και ο John Lasseter της Pixar αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Ειδήσεις | 22-11-2017 |

Μετά τους Harvey Weinstein, Kevin Spacey, Jeffrey Tambor, Brett Ratner και James Toback, ακόμη ένας ισχυρός άντρας του Hollywood βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο John Lasseter, επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος των Walt Disney Animation Studios και Pixar, βρέθηκε στο στόχαστρο του The Hollywood Reporter το οποίο έφερε στη δημοσιότητα μια σειρά από εξομολογήσεις υπαλλήλων της Pixar οι οποίες αποδίδουν ανάρμοστη συμπεριφορά στον ισχυρό άντρα του animation. Μάλιστα, σύμφωνα με τις φήμες, η αποχώρηση των Rashida Jones και Will McCormack από το “Toy Story 4” ήταν αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφορά του Lasseter.

Ο Lasseter ήταν ενήμερος για την επικείμενη αποκάλυψη καθώς λίγα λεπτά νωρίτερα έκανε γνωστό, μέσω e-mail, πως θα πάρει μια εξάμηνη άδεια καθώς “Πάντα ήθελα τα animation studios να είναι μέρη όπου οι δημιουργοί θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τα οράματα τους με την υποστήριξη και την βοήθεια άλλων ταλαντούχων συγγραφέων και animators. Αυτό απαιτεί ένα περιβάλλον με βάση την εμπιστοσύνη και το σεβασμό. Και αυτό το περιβάλλον γίνεται εύθραυστο όταν κάποιο μέλος του αισθάνεται πως δεν αναγνωρίζεται η άποψη του. Σαν αρχηγός, είναι δική μου η ευθύνη ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Και τώρα καταλαβαίνω πως απέτυχα σε αυτό… Θα ήθελα να απολογηθώ σε οποιονδήποτε βρέθηκε αντιμέτωπος με μια ανεπιθύμητη αγκαλιά ή κάποια άλλη χειρονομία που με κάποιο τρόπο ξεπέρασε τα όρια. Αν και οι προθέσεις μου ήταν άκακες, ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να θέτει τα όρια του και αυτά να γίνονται σεβαστά από όλους”.

Ο Lasseter έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες “Toy Story”, “Toy Story 2”, “A Bug’s Life” και “Cars” ενώ έχει κερδίσει και δύο Βραβεία Oscar.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,