Η Fox ετοιμάζει σίκουελ για το "Έγκλημα στο Οριάν Εξπρες" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Fox ετοιμάζει σίκουελ για το “Έγκλημα στο Οριάν Εξπρες”

Ειδήσεις | 21-11-2017 |

Η Fox ετοιμάζει συνέχεια στο “Murder on the Orient Express”, με την ανάπτυξη του “Death on the Nile” της Agatha Christie.

Το στούντιο έχει προσλάβει τον σεναριογράφο του “Orient Express”, Michael Green που θα επιστρέψει για το “Death on the Nile”. Δεν έχει ακόμη υπογραφεί συμφωνία με τον Kenneth Branagh, αλλά αναμένεται να επιστρέψει στην καρέκλα του σκηνοθέτη, καθώς και στον ρόλο του Βέλγου ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό.

Το “Murder on the Orient Express” αποδίδει σταθερά στο box office με 50 εκατομμύρια δολάρια στην Αμερική και άλλα 100 εκατομμύρια διεθνώς. Εκτός από τον Branagh, οι παραγωγοί ήταν ο Ridley Scott, ο Mark Gordon, ο Simon Kinberg, η Judy Hofflund και ο Michael Schaefer. Οι εκτελεστικοί παραγωγοί ήταν οι James Prichard και Hilary Strong της Agatha Christie Ltd. μαζί με τους Aditya Sood και Matthew Jenkins.

Η Christie εξέδωσε για πρώτη φορά το “Death on the Nile” το 1937, τρία χρόνια μετά την έκδοση του “Murder on the Orient Express”. Η πλοκή τοποθετεί τον Πουαρό σε διακοπές στην Αίγυπτο, όπου ανακαλύπτει μια δολοφονία στον ποταμό του Νείλου ως αποτέλεσμα ενός τραγικού ερωτικού τριγώνου. Το βιβλίο προσαρμόστηκε κινηματογραφικά το 1978 με τον Πίτερ Ουστίντοφ ως Πουαρό, την Μπέτι Ντέιβις, τη Μία Φάροου, τη Μάγκι Σμιθ, την Άντζελα Λάνσμπερι, τον Τζορτζ Κένεντι, τη Τζέιν Μπίρκιν, τον Τζάκ Γουάρντεν και τον Ντέιβιντ Νίβεν.

Η ταινία δεν είχε επιτυχία, καθώς οι εισπράξεις της έφτασαν τα 14 εκατομμύρια δολάρια. Κέρδισε Όσκαρ ενδυματολογίας.