Εκτός Θέματος 89: Το Star Wars The Last Jedi στο μικροσκόπιο (spoiler free) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Εκτός Θέματος 89: Το Star Wars The Last Jedi στο μικροσκόπιο (spoiler free)

Eκτός Θέματος | 4-11-2017 |

H 14 Δεκέμβρη πλησιάζει. Είδαμε πριν 2 εβδομάδες και το trailer και μόλις χτες κυκλοφόρησε και το νέο teaser, ενώ μια εβδομάδα πριν είχαμε δει από την USA Today ένα βίντεο παρασκηνίων από την ταινία με φρέσκο υλικό. Ας το δούμε πριν πούμε τίποτα άλλο:

Η ταινία που αναμένεται σε 1,5 μήνα στην χώρα μας θα έρθει αυτή τη φορά χωρίς καθυστέρηση μιας εβδομάδας (σα χτες θυμάμαι το Παπακαλιάτης εναντίον Star Wars που είχαμε πριν 2 χρόνια) και έτσι θα έχουμε την χαρά να δούμε αν η Rey έδωσε το φωτόσπαθο στον Luke και αν εκείνος το πήρε. Μη ξεχνάτε ότι ο Luke έχει το δικό του πράσινο φωτόσπαθο και αυτό που είχε η Rey στο τέλος του The Force Awakens, είναι αυτό του Anakin, το φωτόσπαθο που είχε δηλαδή ο Luke στο Επεισόδιο 5, όταν και του έκοψε το χέρι μαζί με το φωτόσπαθο ο Darth Vader. Οι φήμες για την ταινία άπειρες, ενώ κλασσικά κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να γίνει πέρα από όσα είδαμε στα trailers, που ακόμη κι αυτά μη παραξενευτείτε αν τελικά είναι παραπλανητικά ή σκηνές που κόπηκαν τελικά από την ταινία. Εδώ πάντως σε όσα λίγα θα πούμε θα αναφερθούμε μόνο στα trailers και τα ποστερς καθώς οτιδήποτε άλλο δυνητικά θα μπορούσε να είναι leak. Πάμε λοιπόν….

Ξεκινάμε με το παραπάνω μέρος του Κινέζικου πόστερ της ταινίας. Τι βλέπουμε εκεί; Μα φυσικά το Luke να κρατά το μπλε φωτόσπαθο, δηλαδή αυτό της Rey και παλιό δικό του, και όχι το πράσινο. Καταρχήν είναι νέο το ότι ο Luke θα πολεμήσει με φωτόσπαθο σε αυτή την ταινία, κατά δεύτερο ίσως να είναι και στα όρια του spoiler ο λόγος που τον δείχνει το ποστερ αυτό με το μπλε και όχι με το πράσινο φωτόσπαθο. Άλλη πιθανότητα, απλά να μας τρολάρουν οι Κινέζοι… (αν και το ποστερ είναι επίσημο)

Περνάμε τώρα στο νησί και την εκπαίδευση της Rey. Είναι σίγουρο από τα trailers ότι η Rey θέλει να γίνει Jedi, όπως επίσης ότι ο Luke δεν είναι ο Luke που αφήσαμε στο επεισόδιο 6, αλλά του έχουν συμβεί και έχει μάθει αρκετά και κάποια από αυτά τον κάνουν αρνητικό στο να την εκπεδεύσει. Κάπου εκεί κολλάει λογικά και το περίφημο “It’s time for the Jedi to end” του πρώτο trailer. Σίγουρα πάντως έχει φοβηθεί όπως φαίνεται και στο ύφος του παραπάνω και με τις δυνάμεις της Rey αλλά και με αυτές του ανηψιού του Kylo Ren και για κάποιο λόγο επέλεξε μια τουλάχιστον 6χρονη σύμφωνα με τα βιβλία που βγάζει η Disney συνοδεύοντας της ταινίες εξορία, μαθαίνοντας περισσότερα για το παρελθόν των Jedi αλλά και της δύναμης γενικά.

Τώρα για πατέρα μητέρα της Rey, τι σκατά έπαθε ο Ben και έγινε Kylo Ren, μη ρωτάτε τίποτα. O Johnson είπε ότι στην ταινία γίνονται τουλάχιστον 4 ανατροπές σε σχέση με αυτό που θα περίμενε κάποιος και μάλιστα ότι κάποιες από αυτές είναι αλλαγές που θα αλλάξουν για πάντα τον κόσμο του Star Wars αλλά ίσως και το πως βλέπαμε τις παλιές ταινίες.

Σίγουρα πάντως μεγάλο ρόλο στην όλη ιστορία θα παίξουν τα βιβλία αλλά και το δέντρο μέσα στο οποία βρίσκονται αυτά. Και τα δύο τα βλέπουμε συνέχεια στο trailer, ενώ οι εικασίες που είναι πλέον σχεδόν σίγουρες είναι ότι ένα από αυτά τα βιβλία είναι και το journal of the whills, που θεωρείται το αρχαιότερο βιβλίο για την δύναμη, που υπήρχε πολύ πριν την ίδρυση των Jedi σε τάγμα. Σίγουρα η όλη ιστορία της ταινίας θα μας βάλει βαθύτερα στην ιστορία των Jedi αλλά και της δύναμης και η αλήθεια είναι ότι μια τέτοια βουτιά είναι καλοδεχούμενη για τους φανς, καθώς λίγα πράγματα έχουμε δει για το τι ήταν τελικά οι Jedi και τι είναι η δύναμη και η θέλησή της και τι στο *** είναι η balance ή ισορροπία της. Έχει και επεισόδιο 9 βέβαια και μάλλον άλλα 3 μετά από αυτό, οπότε μη περιμένετε στο πιάτο όλες τις απαντήσεις με το επεισόδιο 8.

Και πάμε στον Snoke. Ποιος στο διάολο είναι είναι πιθανότατο να το μάθουμε σε αυτή την ταινία ή τουλάχιστον σίγουρα θα πάρουμε μια γεύση. Θα τον δούμε επίσης να κάνει κάτι σαν βασανιστήριο στην Rey σύμφωνα με το δεύτερο trailer ενώ θα της λέει – μάλλον γιατί το voice over ίσως να απευθύνεται και στον Ren – το περίφημο fullfill your destiny… Που θα γίνουν όλα αυτά; Στην super wow κατακόκκινη αίθουσα του θρόνου του Snoke και μάλλον προς το τέλος της ταινίας. Δεν έχετε δει φώτο από την αίθουσα του θρόνου; Ορίστε:

Σίγουρα πάντως αναμένεται ο Snoke να έχει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από ότι είχε ο Emperor στις προηγούμενες ταινίες, πράγμα μάλλον θετικό. Επίσης καθόλου σίγουροι δεν είμαστε για το τι ακριβώς εκπροσωπεί ο Snoke, δεν είναι Sith, δεν είναι fallen Jedi, αλλά είναι πολύ παλιός στο σύμπαν, είδε την αυτοκρατορία να γεννιέται και να πεθαίνει. Οι θεωρίες τον θέλουν να είναι κάποιος αρχαίος Sith, ίσως εκπρόσωπος της σκοτεινής πλευράς της δύναμης πολύ πριν γίνουν τάγματα Sith και Jedi. Η χιλιοειπωμένη θεωρία ότι είναι ο δάσκαλος του Palpatine, Darth Plagieus. Ωστόσο η Disney αρνείται κάτι τέτοιο, λέγοντας ότι είναι ένας εντελώς καινούριος χαρακτήρας, κάτι που λογικά ισχύει. Ωστόσο φαίνεται ότι ο Snoke έχει μια εμμονή με την ισορροπία καλού και κακού, γι’ αυτό επέλεξε τον Ben Solo για μαθητή του, καθώς έχει και τα δύο μέσα του. Στο τελευταίο trailer δε, τον ακούμε να λέει: “Darkness rises, and light to meet it”, ενώ ακόμα και το It’s so much bigger του Luke όταν η Rey του λέει ότι βλέπει το φως και το σκοτάδι, συγκλίνει προς το ότι πάμε σε ένα Star Wars χωρίς απολυτότητες και με λίγο κακό να είναι στο καλό και vice versa.

Στις πιο δυνατές στιγμές της ταινίας αναμένεται να είναι η εσωτερική μάχη του Kylo Ren με τον καλό εαυτό του. Το trailer δείχνει τουλάχιστον ότι θα έρθει αντιμέτωπος με το να σκοτώσει και την μητέρα του, πέρα από τον πατέρα του που ήδη σκότωσε στο Force Awakens. Μένει να δούμε αν θα έχουμε μια επιστροφή του στη φωτεινή πλευρά της δύναμης ή μια περαιτέρω μετατροπή του στον απόλυτο κακό αυτής της τριλογίας. Όλοι αυτοί πάντως στην αίθουσα του θρόνου φαίνεται να κοιτάζουν τον Kylo Ren που έρχεται για να δώσει αναφορά, ίσως για το ότι έχασε από την Rey.

H μάχη του Crait.

Ένας νέος πλανήτης, ο Crait, αναμένεται να είναι το σκηνικό μίας από τις μεγαλύτερες μάχες που έχουμε δει ποτέ στο Star Wars. Πρόκειται  για τον πλανήτη με το κόκκινο χρώμα παντού, όπου μία βάση της αντίστασης είναι τοποθετημένη και πολύ κρίσιμη για την ύπαρξή της. Το The Last Jedi υπόσχεται μία μάχη που δύσκολα θα ξεχάσουμε, ενώ εκεί θα βρίσκεται σύμφωνα με το τελευταίο trailer και το Millenium Falcon.

Αυτά για τώρα… υπομονή μέχρι τον Δεκέμβρη.