Αυτή η ταινία μικρού μήκους δημιουργήθηκε με βάση τυχαίους αλγόριθμους υπολογιστή - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Αυτή η ταινία μικρού μήκους δημιουργήθηκε με βάση τυχαίους αλγόριθμους υπολογιστή

Ειδήσεις | 8-11-2017 |

Πριν λίγες ημέρες, ο Julius Horsthuis, έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Fraktaal”. Πρόκειται για ένα animation επιστημονικής φαντασίας το οποίο οπτικά εντυπωσιάζει. Παρατηρώντας το, εύκολα κάποιος θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι ο δημιουργός της ξόδεψε σίγουρα πολύ χρόνο ώστε να δημιουργήσει όλα αυτά τα τοπία.

Αυτό όμως δεν ισχύει καθώς, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Horsthuis, οι εικόνες είναι προϊόν τυχαίων συνθέσεων που προέκυψαν μέσα από πολύπλοκους υπολογισμούς υπολογιστή με βάση σύνθετους μαθηματικούς αλγόριθμους. Παρακολουθώντας κανείς το “Fraktaal” είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσει πως αυτό στην πραγματικότητα είναι αποτέλεσμα τυχαίων μαθηματικών πράξεων αν και ο Horsthuis δηλώνει πως αυτό είναι που τον γοητεύει περισσότερο ως δημιουργό.

Βέβαια, βλέποντας το πόσο γρήγορα εξελίσσεται η ψηφιακή τεχνολογία, εγείρεται και το βασικό ερώτημα του πως αυτή θα επηρεάσει το μέλλον του cinema και αν σε λίγα χρόνια τα εφέ των blockbuster θα δημιουργούνται αποκλειστικά με το πάτημα ενός κουμπιού.