Οι ταινίες στις αίθουσες - 19 Οκτωβρίου 2017 – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι ταινίες στις αίθουσες – 19 Οκτωβρίου 2017

Πρεμιέρες | 20-10-2017 |

10 νέες ταινίες στις αίθουσες παίζονται από χτες. Αν σας φαίνονται πολλές, όντως είναι, όμως λίγες μάλλον αξίζουν την προσοχή σας, ενώ δύο είναι μέσα στα διαμάντια της σεζόν οπότε δώστε προσοχή στα Mother! και Loveless/Χωρίς Αγάπη. Από τις προηγούμενης εβδομάδας ταινίες συνεχίζεται παρά τις άθλιες κριτικές το Χιονάνθρωπος σε 88 αίθουσες, το Blade Runner 2049 σε , Η Μάχη των φύλων, ενώ το It κάνει μια μεγάλη πτώση σε αίθουσες. Σε 4 αίθουσες συνεχίζεται και η διανομή του The other side of hope.

Mother! – σε 49 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα

To Μητέρα του Darren Aronofsky είναι μια ταινία που σίγουρα θα μας κάνει να την θυμόμαστε για χρόνια.

Κάποιοι μυστηριώδεις εισβολείς θα διαταράξουν την ηρεμία ενός ζευγαριού που ζει σε ένα σπίτι απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτή ήταν η σύνοψη που μας είχε δοθεί μαζί με το trailer για την νέα ταινία του Darren Aronofsky, με πρωταγωνιστές Jennifer Lawrence και Havier Bardem που περιγράφόταν σαν ένα θρίλερ μυστηρίου με στοιχεία τρόμου.

Η ταινία που έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ της Βενετίας τον Σεπτέμβρη κάνοντας το κοινό και τους κριτικούς να διχαστούν, αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα αριστοτεχνικά γυρισμένο μεγάλο mindfuck που ο καθένας μπορεί να το αγαπήσει ή να το μισήσει και να έχει τους απόλυτα καλούς λόγους του και για τα δύο.

Η κριτική μας και το πρόγραμμα των αιθουσών για το Mother


Loveless/Χωρίς Αγάπη – σε 10 αίθουσες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο Andrei Zvyagintsev δεν χρειάζεται συστάσεις. Από το “The Return” μέχρι το “Elena” και από εκεί στο συγκλονιστικό “Leviathan” του 2014, ο Zvyagintsev έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες σκηνοθέτες του 21ου αιώνα.

Αυτό το αποδεικνύει περίτρανα και στη νέα του ταινία με τον τίτλο “Loveless”. Η ταινία εστιάζει σε ένα ζευγάρι που βρίσκεται σε διάσταση, λίγο πριν το διαζύγιο. Ο Boris (Alexei Rozin) είναι ένας πωλητής σε μια μεγάλη ρωσική εταιρία κι ακόμη μοιράζεται το σπίτι με την Zhenya (Maryana Spivak). Πλέον όποτε βρίσκονται τσακώνονται και διαφωνούν σε όλα εκτός από το ότι πρέπει να χωρίσουν. Και οι δύο εξάλλου έχουν βρει νέους ερωτικούς συντρόφους. Ο Boris περνάει συχνά τα βράδια στο σπίτι της νέας του κοπέλας την οποία έχει αφήσει έγκυο, ενώ η Zhenya έχει βρει τον έρωτα στο πρόσωπο ενός μεγαλύτερου εύπορου άντρα. Το βασικό τους πρόβλημα, όσον αφορά τη συνέχιση της ζωής τους, είναι το τι θα κάνουν με τον Alyosha, τον δωδεκάχρονο γιο τους. Εξάλλου, όπως γίνεται φανερό στην πορεία, η εγκυμοσύνη της Zhenya ήταν και ο βασικός λόγος που παντρεύτηκαν, μια απόφαση που πλέον έχουν μετανιώσει και οι δυο τους.

Για άλλη μία φορά μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς θα παίξουν μόνο στις 2 μεγαλύτερες πόλεις στις χώρας.

Η κριτική μας και το πρόγραμμα των αιθουσών για το Loveless


Όντως Φιλιούνται – Σε 1 αίθουσα στην Αθήνα

Η Ελληνική ταινία της βδομάδας στην οποία ίσως να αξίζει να δώσετε το χρόνο σας για κάτι εναλλακτικό.

Ο Ντάνυ και η Στέλλα, λίγο πριν τα τριάντα, ανήκουν σε μια γενιά που δεν έχει ακόμα καθοριστεί. Ίσως διότι οι εξελίξεις που τη διαμορφώνουν ακόμα τρέχουν. Κι όσο οι εξελίξεις τρέχουν, ο Ντάνυ και η Στέλλα ζουν την πρώτη φάση της σχέσης τους. Η επίσκεψη του Αχιλλέα στο σπίτι του Ντάνυ γίνεται αφορμή για μια συζήτηση γύρω από το τι σημαίνει να υπάρχεις στη σύγχρονη πραγματικότητα και παράλληλα μας παραπέμπει στο χρονικό της σχέσης του Ντάνυ και της Στέλλας, από το Α ώς το τώρα. Χρησιμοποιώντας τον Ντάνυ ως κεντρικό χαρακτήρα και τις κωμικοτραγικές καταστάσεις στις οποίες συχνά βρίσκεται –ή δημιουργεί–, η ταινία επιχειρεί να μιλήσει γι’ αυτήν τη γενιά, με το χιούμορ που της αρμόζει και την κατανόηση που της αξίζει.

Η κριτική μας και το πρόγραμμα των αιθουσών


Ριψοκίνδυνοι Άνδρες (Only The Brave) – Σε 18 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα

Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι… και μετά μερικοί γίνονται πυροσβέστες. Το «Ριψοκίνδυνοι Άνδρες», βασισμένο στην πραγματική ιστορία των ηρώων του Granite Mountain, είναι το συγκλονιστικό χρονικό μίας ομάδας τοπικών πυροσβεστών που, μέσα από την ελπίδα, την αυταπάρνηση και τη θέληση να προστατεύσουν οικογένειες, κοινότητες και ολόκληρη τη χώρα, κατάφεραν να μετατραπούν στο πιο επίλεκτο πυροσβεστικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Το πρόγραμμα των αιθουσών


Geostorm – Σε 77 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα

Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα κόσμο όπου τα καιρικά φαινόμενα έχουν γίνει τόσο ανεξέλεγκτα ώστε ειδικοί δορυφόροι από το διάστημα να χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο τους. Ξαφνικά οι δορυφόροι αρχίζουν να δυσλειτουργούν, και να δημιουργούν ακραία φαινόμενα επικών διαστάσεων, ενώ παράλληλα ένα σχέδιο δολοφονίας του πρόεδρου των Η.Π.Α. μπαίνει σε εφαρμογή. Μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να σώσει τον κόσμο, ο Gerard Butler.

H ταινία που κάνει το μεγαλύτερο άνοιγμα αυτή τη βδομάδα με

Η κριτική μας και το πρόγραμμα των αιθουσών


Η τελευταία πινελιά Σε 5 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα

Ο Ελβετός γλύπτης και ζωγράφος Alberto Giacometti (Geoffrey Rush) είναι μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές ιδιοφυίες του 20ουαιώνα. To 1964 στο Παρίσι, θα ζητήσει από το φίλο του και Αμερικανό συγγραφέα Jim Lord ( Armie Hammer) να ποζάρει για αυτόν, διαδικασία που θα διαρκέσει μόνο λίγες ημέρες, όπως τον επιβεβαιώνει. Το πορτρέτο όμως συνεχώς ζωγραφίζεται και μετά σβήνεται, και μετά ξαναζωγραφίζεται και ξανασβήνεται και δεν ολοκληρώνεται ποτέ, γιατί ο καλλιτέχνης δεν είναι ποτέ ικανοποιημένος. Και ο Jim όλο και αναβάλλει την πτήση του και την επιστροφή του στη Νέα Υόρκη.

Η κριτική μας και το πρόγραμμα των αιθουσών


Μνήμες – Σε 5 αίθουσες στην Αθήνα

Ελλάδα 1936 – 1952: Δικτατορία Μεταξά/ Αλβανικό έπος/ Γερμανική κατοχή/ Αντίσταση/ Απελευθέρωση/ Βρετανική απόβαση/ Δεκεμβριανά/ ΅Εμφύλιος/ Έκτακτα στρατοδικεία/ Μακρόνησος. Η απώλεια της ιστορικής μνήμης σημαίνει απώλεια της ικανότητας να κατανοήσουμε το παρόν και να προβλέψουμε το μέλλον. Ανέκδοτα πλάνα από εύφλεκτο αρνητικό 35mm των πρωτοπόρων κινηματογραφιστών της εποχής.

Η κριτική μας και το πρόγραμμα των αιθουσών


Χειρότερα Δε Γίνεται – Σε 7 αίθουσες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ένα ταξίδι στην Βοστώνη με τον υποψήφιο πρωτοετή φοιτητή γιο του, θα κάνει τον Μπραντ (Ben Stiller) να επαναξιολογήσει τις προσωπικές του επιλογές. Ο Μπραντ έχει μια ικανοποιητική καριέρα και μια άνετη ζωή στα προάστια του Σακραμέντο όπου ζει με τη σύζυγό του Μέλανι και τον γιο του Τρόι που έχει ταλέντο στην μουσική. Αυτή η ζωή όμως δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ονειρευόταν στα φοιτητικά ένδοξα χρόνια του. Ξεναγώντας τον Τρόι στη Βοστώνη δεν μπορεί να μην συγκρίνει τη ζωή του με αυτή των τεσσάρων παλιών καλύτερων φίλων του: ενός αστέρα του Hollywood , του ιδρυτή ενός μεγάλου κερδοσκοπικού Ιδρύματος, ενός μεγαλοεπιχειρηματία και ενός πολιτικού αναλυτή και συγγραφέα.

Η κριτική μας και το πρόγραμμα των αιθουσών


Onirica: Field of Dogs (Onirica) – Σε 2 αίθουσες στην Αθήνα

Ο Αδάμ επέζησε ως εκ θαύματος από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο οποίο η αγαπημένη του Βάσια και ο καλύτερος φίλος του, ο Καμίλ, έχασαν τη ζωή τους. Ο Αδάμ, ένας πολλά υποσχόμενος καθηγητής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο, αποφασίζει να εγκαταλείψει την καριέρα του και να εργαστεί σε ένα σούπερ μάρκετ, αλλά όχι την εμμονή του στη “Θεία Κωμωδία”, τη μόνη αληθινή παρηγοριά. Τα “τραύματα” της απώλειας των αγαπημένων του, οδηγούν τον Αδάμ να βιώνει μια σειρά από ψευδαισθήσεις με νεκρούς και σκηνές από την αποκάλυψη.

Tο πρόγραμμα των αιθουσών


Τέλος για τους μικρούς μας φίλους, πρεμιέρα κάνει η ταινία Γοριλομπελάδες, που αν και από το 2012, βρήκε το δρόμο της προς τις Ελληνικές αίθουσες