Τα ειδικά εφέ του Mindhunter και πως αυτά χρησιμοποιούνται (video) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τα ειδικά εφέ του Mindhunter και πως αυτά χρησιμοποιούνται (video)

Inside Cinema, TV | 18-10-2017 |

Η σειρά του Netflix που ήδη έχει κάνει πάταγο ανάμεσα στους οπαδούς του David Fincher (ο οποίος σκηνοθετεί τα 4 από τα 10 επεισόδια) αλλά και σε αυτούς που απλά ψάχνουν την επόμενη σειρά που θα τους κρατήσει καθηλωμένους μπροστά από μια οθόνη, χρησιμοποιεί με τον δικό της τρόπο τα ειδικά εφέ και δίνει στους φανς της την ευκαιρία να δουν πως ακριβώς λαμβάνει χώρα αυτή η διαδικασία.

Η Adobe, με την οποία συνεργάζονται οι ειδικοί των εφέ της σειράς, έβγαλε στη δημοσιότητα ένα επεξηγηματικό βίντεο, το οποίο δείχνει τον τρόπο με τον οποίο τα προγράμματά της χρησιμοποιούνται προκειμένου να συμβάλλουν στο τελικό αποτέλεσμα των επεισοδίων. Σίγουρα, δεν παύει να είναι μια διαφήμιση των προϊόντων της, αλλά κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σε σχέση με το Mindhunter έρχονται στο φως.

Όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι των εφέ, αν ένας ηθοποιός δώσει μια εξαιρετική ερμηνεία σε μια λήψη ενώ ο συμπρωταγωνιστής του δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του σκηνοθέτη, έχοντας δώσει μια πολύ καλύτερη σε κάποια άλλη λήψη, δε χρειάζεται να ξαναγυρίσουν την επίμαχη σκηνή έως ότου οι ηθοποιοί δώσουν αμφότεροι τον καλύτερό τους εαυτό. Αντιθέτως, με τη βοήθεια των προγραμμάτων της Adobe συνδυάζουν τις δύο διαφορετικές λήψεις, προκειμένου να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, κάτι που δείχνει την εξέλιξη του κινηματογραφικού μέσου τη σύγχρονη εποχή. Το αν αυτό είναι κάτι το ολότελα θετικό ή αν εγείρει ερωτήματα σε σχέση με το πως τείνει να αποδομηθεί η παράδοση από το ίδιο το φιλμικό μέσο, είναι κάτι το οποίο αξίζει συζήτησης.

Το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ .

Διαβάστε περισσότερα για: , ,