Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Rose McGowan μετά τις κατηγορίες της ενάντια στον Harvey Weinstein – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Rose McGowan μετά τις κατηγορίες της ενάντια στον Harvey Weinstein

Ειδήσεις | 28-10-2017 |

Στο φετινό συνέδριο των γυναικών στο Ντιτρόιτ παρευρέθηκε χθες η Rose McGowan, στην πρώτη δημόσια παρουσία της μετά τις κατηγορίες της εναντίον του Weinstein, της οποίας ο λόγος ξεσήκωσε το κοινό που επευφήμησε ενθουσιωδώς την ηθοποιό, που μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις της έχει προωθήσει ένα σάιτ με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη του προβλήματος της σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών ονόματι RoseArmy.com (το όνομα εμπνεύστηκε από hashtag που διέδωσε η ίδια μέσω Twitter). Η ομιλία ήταν ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη κι έντονη, με την ηθοποιό να κάνει αναφορές στο ιδιαίτερα δημοφιλές #MeToo αλλά και στον Donald Trump και στη διάσημη φράση του που είχε πει το 2005 και γνωστοποιήθηκε λίγο πριν τις περσινές προεδρικές εκλογές “grab her by the pussy”.

Η McGowan επεσήμανε επιπροσθέτως ότι η σύνθεση του Σωματείου Σκηνοθετών της Αμερικής αποτελείται από κατά 96% άντρες, μια στατιστική που έχει μείνει απαράλλαχτη από το 1946. Ανέφερε μεταξύ άλλων: “Δε θα παραμεριστούμε άλλο. Δε θα πληγωθούμε άλλο. Ήρθε η ώρα να αποτελέσουμε ένα όλον. Ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε. Ήρθε η ώρα να σταθούμε γενναίες. Μπροστά σε ανείπωτες πράξεις, από το ένα τέρας κοιτάμε αλλού σε ένα άλλο. Το τέρας που είναι επικεφαλής όλων αυτήν τη στιγμή. Και είναι όλα ίδια. Και πρέπει να πεθάνουν. Ήρθε η ώρα. Το παράδειγμα αυτό πρέπει να υπονομευθεί. Ήρθε η ώρα. Έχουμε περιμένει για πάρα πολύ καιρό για να συμβεί αυτό, αλλά δε χρειάζεται να περιμένουμε άλλο επειδή το έχουμε. Το έχουμε. Το ξέρω.”.