Πρέπει να δεις την πρώτη (και μοναδική;) σεζόν του The Mist – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πρέπει να δεις την πρώτη (και μοναδική;) σεζόν του The Mist

TV | 10-10-2017 |

Η ζωή μιας μικρής αμερικανικής πόλης διαταράσσεται όταν την επισκέπτεται μια μυστηριώδης πυκνή ομίχλη, που φαίνεται πως δεν είναι ένα απλό καιρικό φαινόμενο, αφού φέρνει μαζί της μια υπερφυσική αύρα, η οποία προκαλεί εξάρσεις βίας, παραισθήσεων (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά) και ανατριχιαστικών θανάτων όσων βρεθούν στο διάβα της.

Πρωταγωνιστές της ιστορίας μας είναι – κατά κύριο λόγο – ένα νεαρό αντρόγυνο, o Kevin και η Eve με μια έφηβη κόρη, την Alex. Οι Eve και Alex βρίσκονται μακριά από τον Kevin κατά το ξέσπασμα του φαινομένου και η προσπάθεια του τελευταίου να τις βρει, την ίδια στιγμή που εκείνες προσπαθούν να επιβιώσουν, αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του στόρι. Σε αυτό έρχονται να προστεθούν κι άλλοι χαρακτήρες και μικροιστορίες, αλληλένδετες μεταξύ τους, συνθέτοντας ένα μικρό σύμπαν, από αυτά που κλασσικά δημιουργεί ο Stephen King, δημιουργός του βιβλίου στο οποίο βασίζεται η σειρά.

Διαβάστε επίσης: Η κριτική του Cinefreaks.gr για το It

Το The Mist είναι μια ατμοσφαιρική τηλεοπτική σειρά, που με όχημα το υπερφυσικό καταπιάνεται με μια σειρά από ζητήματα, που διαχρονικά αφορούν τον άνθρωπο. Με “κεντρικές σκηνές” έναν καθολικό ναό, ένα νοσοκομείο κι ένα εμπορικό κέντρο, όπου έχουν συγκεντρωθεί κάποιες ομάδες επιζώντων, οι διαφορετικές θρησκείες, το υπερφυσικό και η επιστήμη συγκρούονται μεταξύ τους και αμφισβητούνται έντονα, μέσα σε μικροκοινωνίες των οποίων η συνοχή γκρεμίζεται εν μέσω της κρίσης, που βιώνουν. Σε αυτό το πλαίσιο, οι περισσότεροι από τους χαρακτήρες (έστω κουβαλώντας σχεδόν κάθε κλισέ της σύγχρονης αμερικανικής κοινωνίας) δεν είναι απλά διεκπαιρεωτικοί, άλλα έχουν βάθος και τόσο οι ίδιοι, όσο και το (σύντομο ή μακρινό) παρελθόν τους, λειτουργούν καταλυτικά στην εξέλιξη της ιστορίας και την διαλεύκανση του μυστηρίου, γύρω από την ομίχλη. Για την ακρίβεια, τίποτα δεν φαντάζει διακοσμητικό, πέρα από κάποιες αναφορές σε άλλες ιστορίες του King, τις οποίες θα σας αφήσουμε φυσικά να ανακαλύψετε μόνοι σας…

Μέσα σε δέκα επεισόδια, οι δημιουργοί της σειράς καταφέρνουν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον και να αποφύγουν – σε ικανοποιητικό βαθμό – τις “κοιλιές” στην ιστορία. Στο τελευταίο επεισόδιο της σεζόν, μάλιστα, καταφέρνουν να προκαλέσουν την ανυμονησία μας για την επόμενη, που ωστόσο φαίνεται πως δεν θα δούμε ποτέ…

Μπορεί οι κριτικές να μην ήταν διθυραμβικές (δεν υπήρξαν όμως κακές) και να μην συγκέντρωσε υψηλά νούμερα τηλεθέασης, όμως δεν είναι μόνο η απήχησή της σε κοινό και κριτικούς, που πιθανότατα οδήγησε στην απόφαση να κοπεί η σειρά, μόλις ένα μήνα μετά το τέλος του πρώτου κύκλου της. Η μη ανανέωσή της έχει να κάνει και με το δρομολογούμενο rebranding του καναλιού Spike, όπου προβλήθηκε η σειρά, σε Paramount Network από τον ερχόμενο Γενάρη, στο πλαίσιο των γενικότερων αλλαγών της “μαμάς” Viacom. Βέβαια, οι αλλαγές αυτές δεν ήταν ξαφνικές και ο πρόεδρος του Spike είχε δηλώσει τον Μάρτιο πως η σειρά θα μεταφερόταν και στο Paramount Network αν τα πήγαινε καλά. Οπότε υποθέτουμε πως οι υπεύθυνοι του καναλιού δεν έμειναν και τόσο ικανοποιημένοι.

Μένει να δούμε αν θα αναθεωρήσουν, για να συνεχιστεί η τηλεοπτική ιστορία του The Mist για μια ακόμη χρονιά…

Διαβάστε περισσότερα για: ,