Ο Στίβεν Κινγκ εξηγεί τι πήγε στραβά με τον «Μαύρο Πύργο» – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Στίβεν Κινγκ εξηγεί τι πήγε στραβά με τον «Μαύρο Πύργο»

Ειδήσεις | 27-10-2017 |

Ο «Μαύρος Πύργος» υπήρξε ένα έργο ζωής για τον Στίβεν Κινγκ. Ωστόσο η κινηματογραφική του μεταφορά ήταν το απόλυτο φιάσκο. Άλλωστε το να επιχειρήσεις να χωρέσεις εφτά ολόκληρα βιβλία σε 90 λεπτά ταινίας δεν είναι και η σοφότερη επιλογή.

Ο ίδιος ο Στίβεν Κινγκ έδωσε συνέντευξη στο Variety, όπου και εξήγησε τι ακριβώς πήγε στραβά στη μεταφορά του «Μαύρου Πύργου» στο σινεμά ενώ έκανε και μια πρόταση για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής για να σωθεί η προσπάθεια.

«Είναι μεγάλη πρόκληση να κάνεις ταινία μια ιστορία που αποτελείται από 3000 λέξεις. Επίσης, με το περιεχόμενο που έχει το βιλίο δεν γίνεται να κάνεις την ταινία PG-13, το βιβλίο περιέχει πολύ βία. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, ο σεναριογράφος, Ακίβα Γκόλντμαν έκανε καλή δουλεια: πήρε την κεντρική ιστορία και την έφτιαξε μια καλή ταινία μιάμισης ώρας. Πιστεύω όμως ότι για να μπορέσει να μεταφερθεί σωστά ο «Μαύρος Πύργος» πρέπει να γίνει σίριαλ. Και πρέπει να κάνουν ένα συνολικό reboot και να ξεκινήσουν τη ταινία από την αρχή», είπε ο πολυγραφότατος συγγραφέας.

Ο Στίβεν Κινγκ είναι ευγενικός με το τελικό αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι πως τίποτα δεν θα μπορούσε να πάει πιο στραβά. Η πρόταση του πάντως είναι κάτι που οι παραγωγοί φέρονται να έχουν έτσι κι αλλιώς στο μυαλό τους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, ένα σίριαλ βασισμένο πάνω στον «Μαύρο Πύργο» αναμένεται να γυριστεί σύντομα. Άραγε θα αποτελέσει συνέχεια της ταινίας ή θα εισακουστεί η πρόταση και επιθυμία του Κινγκ και ο «Μαύρος Πύργος» θα γίνει reboot; Θα δείξει…

Διαβάστε περισσότερα για: ,