Ο δημιουργός του Spawn θα σκηνοθετήσει την ομώνυμη ταινία – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο δημιουργός του Spawn θα σκηνοθετήσει την ομώνυμη ταινία

Ειδήσεις | 2-10-2017 |

Από το “Hush” μέχρι το “Split” και το “Get Out”, η Blumhouse Productions έχει καταφέρει, τον τελευταίο καιρό, να αναδειχθεί σε υπολογίσιμη δύναμη συνδυάζοντας χαμηλά κόστη παραγωγής με μερικές πολύ έξυπνες ιδέες. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που το νέο “Halloween” θα είναι προϊόν της συνεργασίας της με την εταιρία Miramax.

Ένας από τους βασικούς λόγους της επιτυχίας είναι το γεγονός πως δίνουν στους σκηνοθέτες την καλλιτεχνική ελευθερία ώστε να υλοποιήσουν το όραμα τους χωρίς η εταιρία να εμπλέκεται ιδιαίτερα στη διαδικασία, εφόσον αυτό δεν δημιουργεί προβλήματα στο budget που έχει αποφασιστεί. Aυτή η στάση έκανε και τον Todd McFarlane να απευθυνθεί σε αυτούς για τη νέα μεταφορά του comic “Spawn” στη μεγάλη οθόνη. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, ο δημιουργός του comic θα καθίσει και στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Αν και οι περισσότερες εταιρίες παραγωγής δύσκολα θα εμπιστευόντουσαν ένα τέτοιο project στα χέρια κάποιου που δεν έχει κάνει καμία άλλη ταινία, η  Blumhouse αποφάσισε να εμπιστευτεί τον δημιουργό του comic για τη μεταφορά του στο cinema.

Δείτε Επίσης: Watchmen: Ξεκινάει να ετοιμάζεται η τηλεοπτική σειρά

Όπως δήλωσε ο, ιδρυτής της εταιρίας, Jason Blum: “Πιστεύω ότι (ο McFarlane) θα κάνει σπουδαία δουλειά. Το να είναι κανείς σκηνοθέτης εμπερικλείει πολλά προσόντα αλλά ένα από τα βασικά είναι να είναι καλός manager. Είσαι σαν τον Στρατηγό ενός στρατού που πρέπει να οδηγεί το στρατό του στη μάχη κάθε μέρα και αυτό συνοψίζει όλη τη ζωή του διοικώντας την McFarlane Enterprises. Πιστεύω πως αυτό μεταφράζεται και σε σκηνοθετικές ικανότητες. Ανταλλάξαμε πολλές ιδέες όσο δουλεύαμε το σενάριο. Δεν θα τον είχα επιλέξει αν δεν πίστευα πως θα κάνει εξαιρετική δουλειά αλλά μένει να το δούμε. Πάντως έχω πολύ καλό προαίσθημα.

Και αυτό είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα προσέγγιση καθώς πρόκειται για μία win- win επιλογή της εταιρίας. Αν η ταινία τελικά δεν είναι καλή η Blumhouse δεν θα έχει ξοδέψει κάποιο τεράστιο ποσό στην παραγωγή της κι έτσι, μόνο και μόνο από το όνομα του franchise, θα βγάλει κάποιο κέρδος. Αν από την άλλη βέβαια η ταινία είναι καλή τότε θα βρεθεί στη χαρούμενη θέση να έχει στα χέρια της μια R-rated superhero ταινία ικανή να ανταγωνιστεί πετυχημένα blockbuster των τελευταίων χρόνων όπως το “Deadpool”.