Ο Christian Bale και η Amy Adams μεταμορφώνονται για την ταινία του Dick Chaney – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Christian Bale και η Amy Adams μεταμορφώνονται για την ταινία του Dick Chaney

Ειδήσεις | 24-10-2017 |

Το ότι ο Christian Bale μεταμορφώνει ολόκληρο το σώμα του για έναν κινηματογραφικό ρόλο δεν είναι κάτι νέο. Ο οσκαρικός ηθοποιός είναι γνωστό ότι από σκελετός στο The Machinist κατέληξε να μοιάζει με μυϊκή μάζα για στο Batman Begins. Έκτοτε μας έχει συνηθίσει σε ακραίες αλλαγές, και έτσι δεν ήταν πολύ περίεργο όταν ακούσαμε ότι «έτρωγε πολλές πίτες» για να κερδίσει βάρος και να παίξει τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Dick Cheney, στην επερχόμενη άτιτλη βιογραφία του Adam McKay.

 

Εντούτοις, η έντονη κατανάλωση ζάχαρης είναι ένα πράγμα, αλλά αυτό που έκανε ο Bale για τον ρόλο αυτό είναι να κλέψει την ψυχή του Dick Cheney. Αυτή είναι η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να βρω για τον πραγματικά παράξενο μετασχηματισμό που έχει συμβεί εδώ. Ο Bale μεταμορφώνεται σε σωσία, τόσο του νέου, όσο και του γέρου Cheney. Και φαίνεται ότι δεν είναι ο μόνος, καθώς η συμπρωταγωνίστρια Amy Adams, που θα παίζει τη σύζυγο του Cheney, τις τρώει κι αυτή τις πίτες της, βάσει των πρώτων φωτογραφιών που δημοσιεύτηκαν.

 

Πραγματικά εντυπωσιακό! Και για λόγους σύγκρισης, εδώ είναι μια φωτογραφία του πρώην υπουργού Άμυνας Donald Rumsfeld και του πρώην Αμερικανού προέδρου George W. Bush, που στέκεται δίπλα στον πραγματικό Dick Cheney. Ή μήπως είναι ο Christian Bale; Δύσκολο να καταλάβεις.

Ο Bale και η Adams έχουν πρωταγωνιστήσει στο The Fighter και στο American Hustle, και οι δύο ταινίες που απαιτούσαν ‘μεταμόρφωση’ από την πλευρά τους. Φυσικά ο Bale ήταν πιο κοντά στα άκρα, καθώς έπρεπε να χάσει περίπου 30 κιλά για την πρώτη ταινία και να κερδίσει περίπου 20 κιλά για τη δεύτερη, ενώ η Adams ουσιαστικά έπρεπε να γίνει ντεμοντέ και στο στυλ των 80s αντίστοιχα για τους δυο ρόλους της. Αυτή τη φορά όμως, το πήγαν και οι δύο εξίσου μακριά.

Όσο για την ίδια την ταινία, είναι σίγουρα πολυαναμενόμενη. Αφού ξεκίνησε την καριέρα του ως συγγραφέας του πρωτοποριακού SNL και έκανε μια σειρά από κωμωδίες με τον Will Ferrell, το “Anchorman”, το “Talladega Nights” και το “Step Brothers”, ο Adam McKay αποφάσισε να σκάψει το πάθος του για την πολιτική και την οικονομία και να μας δώσει το “The Big Short”. Αυτή η πολιτική μαύρη κωμωδία (όπου επίσης πρωταγωνιστούσε ο Bale) για την περίφημη κατάρρευση της φούσκας των ΗΠΑ στα μέσα της δεκαετίας του 2000, ήταν ένα αριστούργημα τονικής ισορροπίας και χάρισε στον McKay το Όσκαρ προσαρμοσμένου σεναρίου.

Η ιστορία του Cheney είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, με την ταινία του McKay να καλύπτει “την αποφυγή της στρατιωτικής του θητείας στον πόλεμο του Βιετνάμ, την άνοδό του ως διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής εταιρείας Halliburton, για να γίνει τελικά αυτός που ορισμένοι αποκαλούν ως τον πιο ισχυρό αντιπρόεδρο που κατείχε ποτέ το γραφείο αυτό”. Όλα αυτά μοιάζουν να βρίσκονται στο στοιχείο του McKay, όπως εξήγησε προηγουμένως ο σκηνοθέτης:

Πάντα έβρισκα τον Cheney συναρπαστικό. Τα ερωτήματα για το τι τον καθοδηγούσε και ποιες ήταν οι πεποιθήσεις του. Αλλά μόλις ξεκινήσαμε να ‘σκάβουμε’ βαθύτερα, με εντυπωσίασε το πόσο είχε διαμορφώσει τη θέση της σύγχρονης Αμερικής στον κόσμο και πόσο ακραίες ήταν οι μέθοδοι με τις οποίες απέκτησε την εξουσία του.”

Εκτός από τον Bale και την Adams, για να πει αυτή την ιστορία, ο McKay έχει επιστρατεύσει ένα υπέρλαμπρο καστ: Τον Sam Rockwell ως George W. Bush, τον Steve Carrell ως Donald Rumsfeld, τον Tyler Perry ως πρώην τον Υπουργό Εξωτερικών Colin Powell, την Allison Pill ως την κόρη του Dick, Mary Cheney και τον Bill Pullman ως τον πρώην Κυβερνήτη/Αντιπρόεδρο/συχνά ενδιαφερόμενο Πρόεδρο της Νέας Υόρκης, Nelson Rockefeller. Ο McKay δεν έχει ακόμα αποκαλύψει ημερομηνία κυκλοφορίας για την ταινία που μόλις ξεκίνησε την παραγωγή, αλλά αυτό θα είναι σίγουρα ένα από τα κυριότερα στιγμιότυπα του κινηματογραφικού ημερολογίου του 2018 και πιθανότατα θα κερδίσει πλήθος βραβείων.