Mr Robot - Καθηλώνει και στην 3η σεζόν – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Mr Robot – Καθηλώνει και στην 3η σεζόν

TV, Αφιερώματα | 22-10-2017 |

Μια ομάδα hacker με την ονομασία fsociety οργανώνει ένα “χτύπημα” στον τραπεζικό (και όχι μόνο ) κολοσσό E Corp. Ο συγκεκριμένος όμιλος  ελέγχει μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας και επομένως φέρει ευθύνη για την οικονομική ύφεση που επικρατεί. Το “χτύπημα” των fsociety σκοπεύει να φέρει το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε. Το χρέος χιλιάδων ανθρώπων θα διαγραφεί, η οικονομία θα καταρρεύσει. Η πτώση του καπιταλιστικού συστήματος θα εξισώσει σε μεγάλο βαθμό τους ανθρώπους καθώς η πλουτοκρατία πια δε θα συγκεντρώνεται στα χέρια των λίγων. Το χρήμα θα πάψει να ορίζει της ζωές των ανθρώπων.

Ο Elliot (Rami Malek) είναι ένας ευφυής προγραμματιστής που εργάζεται στην Allsafe . Στον ελεύθερο χρόνο του χρησιμοποιεί τις ικανότητες του ως hacker και σταματά μικροαπατεώνες. Ο Elliot προσεγγίζεται από τον αρχηγό των Fsociety, Mr Robot (Christian Slater) ο οποίος θέλει να τον στρατολογήσει. Δεν καλείται να αντιμετωπίσει μόνο την σατανική E corp. Πολεμά ταυτόχρονα και τους δικούς του “δαίμονες”. Πάσχει από κοινωνική αγχώδη διαταραχή και κατάθλιψη. Συχνά χάνει την αίσθηση της πραγματικότητας πράγμα που τον οδηγεί να βρίσκεται μονίμως σε σύγχυση. Σε αυτή την αντιδιαστολή πραγματικότητας και ψευδαίσθησης, καλού και κακού, δικαίου και άδικου, ο Sam Esmail βασίζει το σκηνικό της σειράς υποβάλλοντας το θεατή μεταξύ άλλων σε ηθικά διλήμματα και προβληματισμούς.

Η fsociety πετυχαίνει το στόχο της στο τέλος της πρώτης σεζόν. Η σεζόν κλείνει με πανηγυρισμούς αλλά και εντάσεις ανά τον κόσμο. Όσο αφορά τώρα τα πρόσωπα της σειράς, το διαμέρισμα του Elliot κυκλώνεται από το FBI, ο Tyrrell Wellik (Martin Wallström) πρώην Αντιπρόεδρος Τεχνολογίας της E corp αγνοείται, ενώ καταζητείται από της αρχές ως συνεργός των fsociety.

Tη δεύτερη σεζόν η αντίφαση ανάμεσα σε πραγματικότητα και ψευδαισθήσεις κορυφώνεται. Πλέον όλοι οι χαρακτήρες τις σειράς βρίσκονται σε σύγχυση καθώς ο νέα πραγματικότητα δεν είναι τόσο ιδανική όσο τη φαντάζονταν. Τα μέλη των fsociety προσπαθούν να συνεχίσουν το έργο τους και ταυτόχρονα να μείνουν κρυμμένα από τις αρχές. Ο Elliot όμως κλείνεται στο μικρόκοσμο του και προσπαθεί να διατηρήσει τα λογικά του κάτω από τις νέες συνθήκες, θέτοντας αυστηρά όρια. Η νέα σεζόν ξεπερνάει τη πρώτη τόσο από άποψη πλοκής όσο και από την εξέλιξη των χαρακτήρων της σειράς, παλιών και νέων.

Αποτέλεσμα εικόνας για mr robot season 2

Ένας χαρακτήρας που μας φανερώνεται στη δεύτερη σεζόν (γιατί την ύπαρξη του τη γνωρίζαμε και μάλιστα καλά) είναι ο Whiterose (ΒD Wong) ένας άνθρωπος με διπλή ταυτότητα. Είναι ο αρχηγός του dark army (κινέζικης ομάδας hacker) και ταυτόχρονα Υπουργός Κρατικής ασφάλειας της Κίνας. Πρόκειται για έναν πολύπλοκο και άκρως επικίνδυνο χαρακτήρα, του οποίου τα κίνητρα δεν είναι πάντοτε ξεκάθαρα.

H Dominique DiPierro (Grace Gummer), πράκτορας του FBI έχει αναλάβει να ξεσκεπάσει τους fsociety και είναι ο δεύτερος χαρακτήρας που εισάγει η δεύτερη σεζόν. Η σειρά δημιουργεί το προσωπείο μιας αρκετά μοναχικής πράκτορα, με έντονο το αίσθημα ευθύνης που της δημιουργεί ενοχές και αϋπνίες όταν τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο της.

Πρόκειται για έναν χαρακτήρα που άνετα θα μπορούσαμε να δούμε από την “άλλη πλευρά”, αυτή των fsociety

Αποτέλεσμα εικόνας για dominique dipierro gif

Η Dominique συναντιέται με τον Whiterose στην Κίνα, σε ένα διεθνές συνέδριο προστασίας, λίγο πριν ο dark army επιτεθεί στους πράκτορες του FBI. Η Dominique είναι από τους λίγους επιζώντες της τρομοκρατικής επίθεσης. Εν τω μεταξύ, ενώ οι εντάσεις κορυφώνονται οι ΗΠΑ και η Κίνα βρίσκονται στα πρόθυρα της ρήξης εξαιτίας της κόντρας του CEO της E corp με τον Whiterose, καθώς ο καθένας θέλει να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα. Στο κλείσιμο της σεζόν το FBI συλλαμβάνει την αδερφή του Elliot, Darlene (ένα από τα ιδρυτικά μέλη των fsociety).

Στην τρίτη σεζόν, που ξεκίνησε δυναμικά μόλις πριν δύο βδομάδες  βλέπουμε τον Elliot να παλεύει με τον εαυτό του πιο έντονα από ποτέ. Διχάζεται καθώς από τη μια αυτός και η ομάδα του οργανώνουν τον οριστικό αφανισμό της  E corp, σε συνεργασία με τον Tyrrel και το Dark Army αλλά εκείνος αρχίζει να καταλήγει στο ότι το “blackout” ίσως να ήταν η αρχή για μια χειρότερη και όχι καλύτερη εποχή. Κάνει μια ριψοκίνδυνη αλλαγή πορείας και προσπαθεί να κάνει πράξη το νέο του μότο:  “don’t fuck the system, fix it from the inside”.  Το ερώτημα είναι αν οι συνεργάτες του θα επιτρέψουν να γίνει.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,