Και η Lena Headey κατηγορεί τον Harvey Weinstein για σεξουαλική παρενόχληση – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Και η Lena Headey κατηγορεί τον Harvey Weinstein για σεξουαλική παρενόχληση

Ειδήσεις | 19-10-2017 |

Η ηθοποιός Lena Headey, γνωστή για τον ρόλο της Σέρσεϊ Λάνιστερ στη σειρά Game of Thrones, είναι η τελευταία ηθοποιός, το όνομα της οποίας μπήκε στη μακρά λίστα των γυναικών που έχουν καταγγείλει τον Αμερικάνο παραγωγό Harvey Weinstein για σεξουαλική παρενόχληση.

Η Headey περιέγραψε με ανάρτησή της στο Twitter τις δύο συναντήσεις που είχε στο παρελθόν με τον παραγωγό και μέσω των οποίων προκύπτει η κατηγορία της παρενόχλησης.

Η πρώτη φορά που συναντήθηκε μαζί του, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ήταν το 2005 στο Φεστιβάλ της Βενετίας όταν ο Weinstein, αφού πήγαν μια βόλτα, της έκανε «ορισμένα σχόλια και κινήσεις με υπονοούμενα».

Η πιο σοκαριστική ωστόσο ήταν η δεύτερη φορά που τον συνάντησε. Συγκεκριμένα, η συνάντησή τους έγινε λίγα χρόνια αργότερα στο Λος Άντζελες με τον Weinstein να επιμένει να «την ρωτά για την σεξουαλική της ζωή» και την ίδια «να έρχεται σε αμηχανία προσπαθώντας να αλλάξει θέμα συζήτησης». Στην συνέχεια, την κάλεσε στο δωμάτιό του για «να της δείξει ένα σενάριο».

Η Headey τονίζει ότι του ξεκαθάρισε από την αρχή ότι «δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο εκτός από τη δουλειά, μη νομίζεις ότι μπήκα μαζί σου στο ασανσέρ για οτιδήποτε άλλο», ωστόσο, σύμφωνα με την περιγραφή της, ο Weinstein ήταν απτόητος.

«Δεν μου μίλησε αλλά έβαλε τα χέρια πίσω από την πλάτη και άρχισε να κινείται προς τα μένα. Όταν το κλειδί του δωματίου του δεν δούλεψε για να φύγω εκείνος μου άρπαξε το χέρι. Τελικά μου πλήρωσε το αυτοκίνητο για να φύγω και μου είπε: μην πεις τίποτα σε κανέναν γι’ αυτό», τονίζει η Headey στο μήνυμά της.

«Μετά μπήκα στο αμάξι και έβαλα τα κλάμματα» καταλήγει η 44χρονη ηθοποιός.