Ελεύθερες εκπαιδευτικές προβολές στο Σχολείο του Σινεμά – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ελεύθερες εκπαιδευτικές προβολές στο Σχολείο του Σινεμά

Ειδήσεις | 14-10-2017 |

BLADE RUNNER (1982) του Ρίντλεϊ Σκοτ την Κυριακή 15.10.2017 με ελεύθερη είσοδο, ανάλυση και συζήτηση

Το “Σχολείο του Σινεμά” συνεχίζει φέτος τις ελεύθερες εκπαιδευτικές προβολές του με ανάλυση και συζήτηση.

Ο Γιάννης Καραμπίτσος σκηνοθέτης, μοντέρ και κριτικός κινηματογράφου επιλέγει τις ταινίες, τις προλογίζει και συντονίζει την συζήτηση μετά την προβολή. Λειτουργώντας συνειρμικά, επιλέγει τις ταινίες που κάθε στιγμή τον συγκινούν προσωπικά και που με κάποιον μυστηριώδη τρόπο επικοινωνούν με το σήμερα.

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 ώρα 19.30, δνση Τσαμαδού 26-28, Εξάρχεια, στο Σχολείο του Σινεμά θα προβληθεί η αριστουργηματική ταινία επιστημονικής φαντασίας Μπλέηντ Ράνερ (1982) του Ρίντλεϊ Σκοτ με ελεύθερη είσοδο, ανάλυση και συζήτηση. Της προβολής θα προηγηθεί σύντομη εισήγηση στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται γνωριμία με το βιβλίο «Ηλεκτρικό Πρόβατο» του Φιλίπ Ντικ στο οποίο βασίστηκε η ταινία, όπως άλλωστε και το Μπλέηντ Ράνερ 2049 του Βιλνέβ. [Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο διάβασμα αποσπασμάτων από το βιβλίο του Φιλίπ Ντικ, εν είδη έκτακτης λέσχης ανάγνωσης, από τις 18.15 έως τις 19.15 παρακαλούμε μαζί με τη συμμετοχή στην προβολή να δηλώσει και αυτό του το ενδιαφέρον. Μπορεί επίσης να επιλέξει το απόσπασμα του βιβλίου που θέλει να διαβάσει, εφόσον έχει διαβάσει το βιβλίο. Αν δεν το έχει διαβάσει κάποιος , όπως συνηθίζουμε και στη λέσχη ανάγνωσης Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι που λειτουργούμε, θα διαβάσει τυχαία ένα απόσπασμα από το βιβλίο.]

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στο e-mail schoolofcinemagr@gmail.com και στα τηλέφωνα 2130 159 816 και 6944143564 (στο μέιλ παρακαλούμε να στέλνετε ονοματεπώνυμο και ένα κινητό τηλέφωνο).

Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας για κάθε προβολή.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,