Δημόσια συγγνώμη του Kevin Spacey για τις κινήσεις σεξουαλικών προθέσεων πριν 31 χρόνια στο δεκατετράχρονο τότε Anthony Rapp – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Δημόσια συγγνώμη του Kevin Spacey για τις κινήσεις σεξουαλικών προθέσεων πριν 31 χρόνια στο δεκατετράχρονο τότε Anthony Rapp

Ειδήσεις | 30-10-2017 |

Η χρονιά ήταν το 1986 και ο Kevin Spacey μέχρι τότε είχε εμφανιστεί μονάχα στο σανίδι. Ο Anthony Rapp που αυτό το χρονικό διάστημα συμμετέχει στη σειρά “Star Trek: Discovery” εξιστορεί σε συνέντευξή του τα γεγονότα που έλαβαν χώρα όταν ο ίδιος μαζί με ένα δεκαεφτάχρονο τότε φίλο του προσκλήθηκαν από τον αργότερα δις οσκαρούχο ηθοποιό σε ένα νυχτερινό κλαμπ στο VIP χώρο του μαγαζιού και ύστερα σε ένα πάρτι που διοργάνωνε ο ίδιος στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν. Όταν είχαν φύγει όλοι οι άλλοι καλεσμένοι, ο Spacey κατευθύνθηκε στην κρεβατοκάμαρα στην οποία ο Rapp έβλεπε τηλεόραση, τον σήκωσε στα χέρια του και ύστερα τον ξάπλωσε ανάσκελα ενώ ο ίδιος βρέθηκε από πάνω του. Ο ανήλικος τότε Rapp περιγράφει πως πάγωσε, πιστεύοντας πως η πρόθεση του ηθοποιού ήταν να τον αποπλανήσει. Κατάφερε να διαφύγει και να κλειστεί στην τουαλέτα πριν ανακοινώσει πως θα έφευγε από το σπίτι. Ο Spacey στάθηκε στην εξώπορτα, ρωτώντας το νεαρό αν σίγουρα ήθελε να φύγει, με εκείνον να απαντάει καταφατικά και να τον καληνυχτίζει.

Αφορμή για να ειπωθεί αυτή η ιστορία για το σαρανταεξάχρονο πλέον ηθοποιό ήταν φυσικά οι πρόσφατες αποκαλύψεις γύρω από τις δεκάδες περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης που έγιναν από τον παραγωγό Harvey Weinstein. Ο Rapp είχε μοιραστεί ξανά την ιστορία το 2001 χωρίς να κατονομάσει ωστόσο κάποιον. Εξομολογήθηκε πως όσο πιο ψηλά ανέβαινε στην ιεραρχία του Χόλιγουντ ο Spacey κατά τη δεκαετία του ’90 και την πρώτη δεκαετία του 2000 τόσο πιο πολύ εξοργιζόταν με την ανάμνηση του συμβάντος, βρίσκοντας ανυπόφορο να τον παρακολουθεί στη μεγάλη οθόνη ή κάποιες φορές και στην αληθινή ζωή. Κρατούσε μέσα του το δυσάρεστο βίωμα για πολύ καιρό, χωρίς να το αντιμετωπίσει ουσιαστικά, ενώ σκέφτηκε πολλάκις να φτάσει την ιστορία στα δικαστήρια, όμως του δόθηκαν συμβουλές να μην το πράξει γιατί δεν είχε επαρκή στοιχεία για να στηρίξει την κατηγορία.

Ο πρωταγωνιστής του “House of Cards” δεν άφησε αναπάντητες τις κατηγορίες που του προσήψαν, φανερώνοντας και λεπτομέρειες που μέχρι πρότινος δε δημοσιοποιούσε για την προσωπική του ζωή. Ανάρτησε στο Twitter την εξής ανακοίνωση: “Τρέφω μεγάλο σεβασμό και θαυμασμό προς τον Anthony Rapp ως ηθοποιό. Είμαι παραπάνω από σοκαρισμένος στο άκουσμα αυτής της ιστορίας. Ειλικρινά δε θυμάμαι τη συνάντηση, θα έπρεπε να είχε γίνει πάνω από τριάντα χρόνια πριν. Όμως αν συμπεριφέρθηκα όπως περιγράφει, του χρωστάω την πιο ειλικρινή συγγνώμη για αυτό που κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν μια βαθιά ακατάλληλη συμπεριφορά υπό την επήρεια μέθης, και ζητώ συγγνώμη για τα συναισθήματα που περιγράφει πως κουβαλούσε μαζί του όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή η ιστορία με έχει ενθαρρύνει να μιλήσω για άλλα πράγματα σχετικά με τη ζωή μου. Ξέρω ότι υπάρχουν ιστορίες για εμένα εκεί έξω και ότι κάποιες από αυτές έχουν τροφοδοτηθεί από το γεγονός πως έχω υπάρξει τόσο προστατευτικός γύρω από την ιδιωτικότητά μου. Όπως ξέρουν αυτοί που βρίσκονται πιο κοντά σε εμένα, στη ζωή μου έχω συνάψει σχέσεις τόσο με άνδρες όσο και με γυναίκες. Έχω αγαπήσει κι έχω αποκτήσει ρομαντικές επαφές με άντρες σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου, κι επιλέγω τώρα να ζήσω ως ένας γκέι άντρας. Θέλω να το αντιμετωπίσω αυτό με ειλικρίνεια και ανοιχτά, και αυτό ξεκινάει με το να μελετήσω τη συμπεριφορά μου.”.